Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Послідовність аналізу дистрибуції



Аналіз дистрибуції складається з послідовних етапів, які полягають у з'ясуванні її відповідності очікуванням покупців; діяльності посередників очікуванням підприємства; виробника очікуванням посередників; особливостей дистрибуції конкурентів; нових тенденцій у дистрибуції на конкретному ринку й у світі.

Аналіз відповідності дистрибуції очікуванням покупців

Метою його є пошук відповіді на питання: що, де, коли, в який спосіб і для чого купують покупці товар; що, де, коли, в який спосіб пропонують посередники (які послуги вони надають).

Те, що купують покупці, виражено у структурі й динаміці продажів. Щодо цього об'єктом аналізу є товари певної категорії, товари конкурентів і товари-субститути. Аналіз продажу допомагає з'ясувати: структуру товарів, які купують; товари, які купують найкраще; товари, від яких відмовляються покупці; товари, для яких характерна найбільша динаміка зростання або спадання.

Місце купівлі можна розглядати як конкретне місце в просторі (країна, регіон, місто) і як конкретне місце торговельної структури (гуртовня, магазин, Інтернет, багаторівневий маркетинг). Особливо важливим аспектом дослідження є з'ясування того, де зазвичай мешканці певного району закуповують товари - у межах його чи поза ним.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 145 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...