Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 3. Підвідомчість і підсудність справ господарським судам



(2 години)

1. Поняття та правові засади підвідомчості. Співвідношення з поняттям „компетенція” господарського суду.

2. Відмежування підвідомчості цивільних, адміністративних та господарських справ.

3. Виключна (предметна) підвідомчість господарських справ.

4. Поняття та види підсудності справ господарському суду.

5. Порядок передачі справ з одного господарського суду до іншого.

Задача:

В господарський суд звернулось підприємство „А” до підприємства „Б” з позовом про визнання недійсним ліцензійного договору та про визнання права попереднього користування торговельною маркою. Підприємство „Б” клопотало перед господарським судом з посиланням на припис пункту 1 частини першої статті 80 ГПК припинити провадження у справі. Таке припинення мотивувалося тим, що спір не підлягає вирішенню в господарських судах України, оскільки власником свідоцтв на спірні знаки для товарів і послуг (торговельні марки) є громадянин В. (що не має статусу суб'єкта підприємницької діяльності), за заявками якого й здійснено державну реєстрацію цих торговельних марок та з яким відповідач зі справи уклав ліцензійний договір на їх використання.

Яке рішення має прийняти суд із приводу клопотання підприємства „Б”?





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 875 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...