Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз продуктової реклами банку

Київський Національний Економічний Університет

Завдання № 1

На тему «Аналіз брендової та продуктової реклами в банках»

З предмету «Маркетинг в банках»

Виконав студент
Крисьєв Кирил Володимирович
1 групи, 4 курсу, спеціальності 6507

Київ 2012


Інформація про банк

 
 


ЗАТ КБ "ПриватБанк" (м. Дніпропетровськ) засновано в 1992 році.
Активи банку на кінець березня ц.р. склали 60 млрд. 667 млн. 073 тис. грн., зобов'язання - 53 млрд. 408 млн. 484 тис. грн., статутний капітал - 4 млрд. 228,25 млн. грн.

Чистий прибуток банку за підсумками 2007 року склав 1 млрд. 534,162 млн. грн., У 2006 р. - 506,208 млн. грн.

[1].

«ПРИВАТБАНК» — один з найбільших банків України. Національна мережа банківського обслуговування ПриватБанку включає близько 3 000 філій і відділень на всій території України. ПриватБанк є найбільшим оператором ринку роздрібних банківських послуг — за станом на 1 травня 2007 року банк обслуговує 13 млн рахунків фізичних осіб, обсяг залучених банком коштів громадян досяг 16,373 млрд гривень. ПриватБанк є найбільшим емітентом і еквайєром платіжних карток в Україні. На сьогодні банком емітовано понад 18,52 мільйона карток, у мережі обслуговування карток працює 6 935 банкоматів і 52 702 POS-терміналів.

 
 


Основну частину корпоративних клієнтів, що обслуговуються банком, складають підприємства малого і середнього бізнесу. При цьому значну долю вжитку банківських продуктів забезпечують крупні фінансові і промислові корпорації. Особлива увага протягом року приділялася обслуговуванню компаній, що мають широку мережу структурних підрозділів, - мережевих корпорацій. Галузева характеристика клієнтської бази банку свідчить, що велику частину складають підприємства, основний вид діяльності яких торгівля і комерційна діяльність. Значну долю серед корпоративних клієнтів займають підприємства харчової, транспортної, сільськогосподарської і будівельної галузей.

У ході дослідження ринку банківських послуг в 2008 році, проведеного компанією GFK Ukraine, 23,3% жителів України назвали «ПриватБанк» найбільш привабливим для себе українським банком. «ПриватБанк» також є самим популярним і впізнаваним банківським брендом України - 64% жителів країни знають «ПриватБанк» без підказки. Банк також є лідером серед українських комерційних банків за кількістю клієнтів: його послугами користується понад 23% населення України. На сьогоднішній день банк обслуговує 334 тисячі корпоративних клієнтів, приватних підприємців - 347 тисяч і понад 12,5 мільйонів рахунків фізичних осіб. Обсяг залучених банком коштів юридичних осіб на 1 січня 2009 року становить 20,7 млрд. грн, у тому числі депозитний портфель юридичних осіб - 12430 млрд. грн. Обсяг коштів фізичних осіб, залучених ПриватБанком на 1 січня 2009 року, становить 32754 млрд. грн., у тому числі депозитний портфель фізичних осіб - 27,1 млрд. грн.

[2].
1) Аналіз реклами банку;

Бренд ПриватБанку визнаний самим впізнанним

 
 


У четвертому кварталі 2007 року, згідно з даними дослідження, проведеного GfK-Ukraine, Приватбанк став абсолютним лідером серед українських банків за кількістю клієнтів серед фізичних осіб і пізнаваності бренду банку.


Згідно з наданою інформацією, в останньому кварталі 2007 року без підказки ПриватБанк дізнавалися 67% опитаних респондентів. У першу трійку найбільш упізнаваних банків увійшли також "Райффайзен Банк Аваль" та Ощадбанк (63 і 56% відповідно).

Найбільш популярною послугою виявилася сплата комунальних платежів (нею користуються 53% клієнтів). У 2007 році зросла також затребуваність банківських карток серед респондентів. Поширеність даної послуги збільшилася на 9 процентних пунктів і склала 42%.

За даними дослідників, крім пластикових карт, респонденти все більше користуються послугами грошових переказів і нецільовими кредитами.

[3].

Журнал The Banker та консалтингова компанія Brand Finance визначили 500 найдорожчих банківських брендів 2010 року. Почесне перше місце третій рік поспіль утримує британський HSBC. Бренд цього фінансового гіганта оцінений в $ 28,5 млрд. На другому місці - американський Bank of America ($ 26 млрд.), на третьому - іспанський Santander ($ 25,6 млрд.), повідомила газета «Коммерсант».

Бренди оцінювали з урахуванням динаміки ринкової капіталізації банку, його фінансових показників (роздрібні та міжбанківські операції, управління активами та операціями з кредитними картками), а також ринкової частки і прибутковості банку.

У першій двадцятці найбільш значущих банківських брендів світу сім позицій відвоювали американські банки. У списку присутні також три банківських бренду з Китаю, по два - з Великобританії, Іспанії і Франції. Крім того, в топ-20 втиснувся один представник пострадянського простору - Сбербанк Росії. Його бренд оцінили у $ 11,7 млрд. - 15-й результат.
Самий розкручений вУкраїні банк - ПриватБанк



За словами експертів, якщо аналогічний рейтинг провести в Україну, то його очолив би ПриватБанк. «Природно, найдорожчий бренд в Україну у ПриватБанку - він найбільший і найбільш розкручений. Крім того, він витрачає багато коштів на рекламу», - переконаний старший аналітик інвестиційної компанії Phoenix Capital Андрій Нестерук.

За його словами, найпростіший спосіб оцінки бренду -, коли підраховується, скільки потрібно витратити на рекламу бренду, щоб зробити його таким же розкрученим, впізнаваним і іміджевим. «Майже всі великі банки є топовими за вартістю бренду в Україну - це Райффайзен Банк Аваль, УкрСиббанк та Укрсоцбанк. Державні банки і Промінвестбанк хоч і входять у топ-10 за активами, але їх бренди істотно відстають від розмірів банку, більшою мірою це результат поганий рекламної кампанії», - вважає Нестерук.

[4].


Аналіз продуктової реклами банку.

Які кредитні картки випускає Приватбанк

Однією з найпопулярніших за випусками в Приватбанку є кредитна картка «Подія». Вона підходить для того, щоб здійснити разову плановану або непередбачену покупку і потім оперативно повернути зайняту суму. Фактично це разова кредитна карта Visa Electron з невідновлюваної кредитної лінії, максимальний розмір якої становить 4 тисячі гривень. Тобто Ви можете або купити один дорогий пилосос за цю суму, або декілька маленьких.


Оформлення пластику нічого не варто. Але це тільки на перший погляд. Ще б пак, адже ви повернете банку надприбуток - 2% на місяць від залишку заборгованості (або 24% річних) плюс 1,5% щомісячної комісії від загальної суми витрат.

Комісія за несвоєчасне погашення - теж не цукор. У разі прострочення на суму більше 50 гривень, вона складе 1% від загальної суми заборгованості, але не менше 5 гривень. А штраф за прострочення довше, ніж на 120 днів - 250 грн. + 5% від суми прострочення. Несанкціоноване перевищення ліміту кредитування обійдеться в 3% суми перевищення на місяць.

Однак якщо Ви оформляєте, приміром, карту класу Gold, то й плата за її річне обслуговування буде відповідного рівня.

Крім трьох основних видів кредиток, у Приватбанку є ще ряд «особливих продуктів» зі своїми специфічними умовами випуску. Наприклад, кредитні картки, які випускаються «в комплекті» з зарплатними (у більшості зарплатних проектів банку). У них передбачена така невинна, і головне;) безкоштовна послуга як щомісячне списання згаданих вище 7% заборгованості. Втім, з іншого боку, тарифи для зарплатних клієнтів з бюджетних організацій і держустанов досить щадні - 1,5% на місяць (або 18% річних).

[5].

Цей банківський продукт «Приватбанк» активно рекламую, використовуючи різні канали комунікації. Інші продукти продукти реалізуються різними рекламними кампаніями.

 
 


 
 

       
   
 
 

Використана література


1. http://times.ua/story/25304/

2.http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%BA

3. http://times.ua/story/25304/


Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 382 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...