Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ 3. Розроблення концепції товару та визначення його характеристик



Розглядаючи товар як комплексне поняття, можна сприймати його на трьох рівнях:

1. Товар за задумом

Слід пам’ятати, що будь-який товар – це засіб для вирішення певної проблеми. Тому слід виходити насамперед із потреби, яку задовольняє товар.

2. Товар у реальному виконанні

Він сприймається як реально створений виріб (послуга), із конкретними властивостями та характеристиками. На цьому рівні товар має певні характеристики: рівень якості, набір властивостей, специфічне зовнішнє оформлення, марочну назва, специфічне упакування

3. Товар із підкріпленням

Цей рівень показує, чи підкріплений товар додатковими послугами і вигодами (надання кредиту, гарантії, доставка, монтаж, післяпродажне обслуговування).

Студентам слід описати кожен рівень товару. Слід визначити і описати характеристики товару, його якісні параметри, дизайн. Далі приймаються рішення щодо внутрішньої та зовнішньої упаковки товару: їх форми, матеріалу, з якого вони зроблені тощо. Велике значення для успішного ринкового життя товару має марка, під якою він випускається. Студентам слід розробити товарну марку, представити її графічно.

В ході розроблення товару потрібно провести його позиціонування, тобто чітко визначити, чим він буде відрізнятись від товарів конкурентів (насамперед на другому та третьому рівнях).





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 317 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...