Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кафедра фінансів і кредиту



Затверджено методичною радою КрНУ імені Михайла Остроградського

Протокол № ___ від ____________

Голова методичної ради проф. В. В. Костін

ЗМІСТ

Вступ…………………………………………………………………………………4

1 Основні етапи виконання курсової роботи……………………………...............5

2 Тематика курсових робіт з дисципліни «Фінанси»………………………….…17 Список літератури…………………………………………………………........….25

Додаток А Зразок оформлення титульної сторінки………………………….......29

Додаток Б Зразок плану курсової роботи…………………………………………30

Додаток В Приклади оформлення літературних джерел………………………...32

Додаток Г Зразок рецензії на курсову роботу………………………………........33

Вступ

Курсова робота з дисципліни «Фінанси» передбачена навчальним планом для студентів бакалаврського рівня підготовки денної та заочної форм навчання за напрямом 6.030508 – «Фінанси і кредит». Курсова робота є однією з найефективніших форм самостійної роботи студентів.

Мета курсової роботи – закріплення, поглиблення і узагальнення знань, одержаних студентами у процесі вивчення дисципліни «Фінанси», та їх застосування для комплексного вирішення конкретного фахового завдання.

Завдання курсової роботи – проведення на основі використання наукової літератури, законодавчих актів, статистичних матеріалів дослідження суті фінансів та форм їх вияву в різних сферах відповідно до обраної теми, виявлення актуальних проблем та внесення пропозицій щодо їх розв’язання.

Курсова робота, як важлива форма навчального процесу, покликана навчити майбутнього фахівця самостійно узагальнювати й аналізувати інформаційні джерела (монографії, підручники, навчальні посібники, публікації періодичної преси), статистичні та практичні матеріали, що характеризують фінансові процеси на різних рівнях господарювання: у сфері фінансів суб'єктів господарської діяльності, державних фінансів, міжнародних фінансів, страхового й фінансового ринку.

Курсова робота свідчить, наскільки знання, здобуті студентами в процесі вивчення курсу «Фінанси», є глибокими і фундаментальними; характеризує вміння студентів самостійно дослідити поставлені питання з вибраної теми.

У курсовій роботі студент має показати:

- знання і правильне розуміння закономірностей, що складаються у фінансовій сфері;

- уміння працювати з інформаційними джерелами, користуватись законодавчим та інструктивним матеріалом, викладати свою точку зору на проблемні питання та зробити обґрунтовані висновки щодо поліпшення фінансових відносин і вдосконалення фінансової системи;

- здатність використовувати здобуті теоретичні знання у процесі аналізу та узагальнення цифрового матеріалу, застосовувати сучасну методику дослідження з використанням таблиць, графіків, схем, діаграм та інших графічних рисунків.

У курсовій роботі студент повинен глибоко і всебічно розкрити зміст вибраної теми, показати розуміння конкретних форм організації фінансів у різних сферах суспільної діяльності. Особливу увагу слід приділити дискусійним питанням теорії та практики фінансових відносин. Якщо в економічній літературі відсутня єдина точка зору з питань, що досліджуються, слід навести думки кількох авторів, дати їх критичну оцінку та висловити свої міркування з даних питань. Це допоможе більш глибокому засвоєнню матеріалу.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 301 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...