Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Бухгалтерський облік



(для базової освіти)

ОПОРНИЙ КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ

для студентів спеціальності 7.050106 “Облік і аудит”

Усіх форм навчання

За редакцією доц. Л.Д.Пінчук

КИЇВ


Опорний конспект лекцій з курсу “Бухгалтерський облік” (для базової освіти) для студентів усіх форм навчання за спеціальністю 7.050106 «Облік і аудит» Київського університету туризму, економіки і права (КУТЕП).-Київ: КУТЕП, 2003.-50с.

Укладач: Пінчук Л.Д., канд. екон. наук, доцент КУТЕП

Рецензенти: Задніпровський О.Г., канд. екон. наук, доцент КУТЕП

Канєва Т.В., канд. екон. наук, ст. викладач КНТЕУ

Опорний конспект лекцій обговорено і схвалено за засіданні кафедри бухгалтерського обліку і аудиту протокол №10 від 6 червня 2003 р.

Рекомендовано до друку науково-методичною комісією факультету економіки і менеджменту КУТЕП протокол №9 від 26 червня 2003 р.


ЗМІСТ

    Стор.
  Вступ………………………………………………………………...  
  Бухгалтерський облік, його сутність і основи організації……….  
  Предмет і метод бухгалтерського обліку………………………….  
  Бухгалтерський баланс………………………………………….….  
  Рахунки та подвійний запис………………………………………..  
  План рахунків бухгалтерського обліку…………………………...  
  Первинне спостереження, документація та інвентаризація……...  
  Форми бухгалтерського обліку…………………………………….  
  Облік господарських процесів……………………………………..  
  Основи бухгалтерської звітності…………………………………..  
  Список рекомендованої літератури………………………………..  

ВСТУП

Опорний конспект з курсу “Бухгалтерський облік” призначено для базової освіти студентів спеціальності 7.050106 “Облік і аудит”. Конспект розроблено на основі лекційного курсу і призначений для супроводження лекцій як ілюстративний матеріал, для активізації роботи студентів на заняттях, підвищення ефективності лекційного, практичного та самостійного видів занять студентів при вивченні тем по основам теорії бухгалтерського обліку.

Метою курсу є формування системи знань з теорії та практики ведення бухгалтерського обліку у студентів, для вивчення теоретичних основ бухгалтерського обліку, методів раціональної організації та ведення бухгалтерського обліку на підприємствах на підставі використання прогресивних форм обліку і національних стандартів, набуття навичок опрацювання і використання облікової інформації в управлінні.

Дисципліна розрахована на студентів другого курсу факультету економіки і менеджменту, вимагає знань базових курсів економічної теорії та статистики.

Опорний конспект містить 9 тем, які передбачені програмою курсу “Бухгалтерський облік”. Матеріал опорного конспекту надано у вигляді плану тем, стислих визначень понять, схем, таблиць, контрольних питань, що дозволить при скорочених годинах навчального часу вивчити значний обсяг матеріалу курсу основ теорії бухгалтерського обліку.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 486 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...