Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Позашкільна робота з фізичного виховання



Значення. Позашкільна виховання становить невід'ємну частину системи освіти в Україні. Воно здійснюється різного типу позашкільними установами і покликане сприяти всебічному розвитку здібностей і схильності дітей шкільного віку, вихованню соціальної активності, формуванню інтересу до праці, мистецтву, військово-патріотичної діяльності, спорту, організації розумного дозвілля і відпочинку, зміцнення здоров'я.

Доповнюючи уроки фізичної культури та позакласні заняття різноманітністю засобів і методів, форм організації, позашкільна робота підвищує ефективність вирішення основних завдань фізичного виховання школярів.

Завдання: а) залучити якомога більшу кількість школярів в систематичні заняття фізичними вправами на основі задоволення індивідуальних інтересів у власному фізичному вдосконаленні, б) сприяти організації корисного дозвілля школярів, зміцнення здоров'я та підвищення фізичної підготовленості, в) сприяти формуванню інтересу до проведення масової фізкультурної роботи в різних ланках системи фізичного виховання школярів на основі вдосконалення інструкторсько-методичних і суддівських знань і навичок, виховання соціальної активності.

Організація і зміст роботи з фізичного виховання в окремих позашкільних установах. Позашкільні установи об'єднують, як правило, учнів різних шкіл. Тому в кожному з них формується свій колектив, структура якого має найбільш повно відповідати специфіці установи, сприятиме кращій організації виховання і навчання займаються. При наборі учнів дотримується принцип добровільності, проте в деяких випадках (велика кількість бажаючих, підвищені вимоги до їх підготовленості та ін) з'являється необхідність проводити конкурсний відбір шляхом виявлення рівня здібностей до певного виду діяльності.

Робота більшості позашкільних установ будується на основі відповідних положень, затверджених організаціями, у віданні яких ці установи знаходяться. Положенням регламентується контингент займаються, мета і завдання, порядок організації та структура установи, штати, вимоги до організації навчальної та виховної роботи та ін.. Зміст роботи визначається затверджуються центральним органом народної освіти типовими програмами, в які можуть вноситися зміни і доповнення з урахуванням специфіки та конкретних умов роботи.

Контрольні питання

1. Що є характерним для фізкультурно-художніх свят школярів та які завдання вони розв’язують?

2. Кого варто залучати до підготовки і проведення позакласних заходів з фізичної культури?

3. Яку мету переслідують та які завдання вирішують спортивно-художні вечори?





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 977 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...