Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до працівників охорони



Охоронники ДСО перебувають у прямому підпорядкуванні керівника та чергового (відповідального) підрозділу охорони, командира підрозділу, від якого вони призначені, а в оперативному підпорядкуванні - начальника територіального ОВС.

До самостійного несення служби допускаються лише ті охоронники ДСО, які пройшли відповідну підготовку в навчальних закладах ДСО при МВС України, отримали табельну вогнепальну зброю і мають відповідний висновок медичної комісії. Надалі зазначені працівники проходять медичний огляд щороку.

Несення служби з охорони установ банків ДСО організовується за сторожовим або вартовим розрахунком. Організація та несення служби регламентуються вимогами нормативно-правових актів МВС України.

У разі організації охорони за сторожовим розрахунком охоронники ДСО несуть службу по 8-15 годин за зміну, а за вартовим розрахунком - 24 години за зміну.

Порядок приймання-здавання установи банку під охорону (з-під охорони) регламентується окремою Інструкцією про порядок приймання під охорону (зняття з-під охорони) установи банку, що спільно розробляється і затверджується керівництвом установи банку, підрозділу охорони та визначається у договорі.

При несенні служби з охорони установ банків охоронники ДСО мають бути вдягнені у форму, озброєні табельною вогнепальною (у разі потреби - автоматичною) зброєю, оснащені спеціальними засобами індивідуального захисту та активної оборони. Вид зброї та її кількість визначаються керівником підрозділу охорони відповідно до оперативної обстановки.

Охоронники ДСО обов'язково мають бути в бронежилетах не нижче другого класу захисту:

- у робочий час та за наявності в приміщенні установи банку працівників;

- у позаробочий час під час кожного відчинення вхідних дверей установи банку.

При відпрацюванні сигналу "тривога" охоронники ДСО, крім бронежилетів, повинні бути в захисних шоломах.

Зміна нарядів ДСО безпосередньо на постах проводиться тільки в присутності осіб керівного та командного складу підрозділу охорони або працівників, які задіяні згідно з графіком на перевірку служби.

Зразки всіх видів перепусток, а також зразки підписів осіб, яким надано право підписувати перепустки, мають розміщуватись на посту охорони таким чином, щоб унеможливити їх огляд сторонніми особами.

Плани оборони установ банків, що охороняються фізичною охороною підрозділу охорони, розробляються з метою підвищення надійності захисту установ банків, забезпечення постійної готовності та взаємодії сил і засобів органів внутрішніх справ при організації оборони цих установ (зразок порядку розробки плану оборони установи банку, що охороняється підрозділом охорони, наведено в додатку 15).

План оборони (зразок наведено в додатку 16) розробляється підрозділом охорони та затверджується начальником територіального органу внутрішніх справ.

З метою відпрацювання заходів щодо забезпечення надійної охорони установи банку після виставлення постів фізичної охорони ДСО у десятиденний термін проводиться навчально-тренувальне заняття "Тривога в банку" (надалі проводяться оперативно-тактичні навчання - ОТН).

Для своєчасного внесення змін до плану оборони уповноваженими працівниками підрозділу охорони, а також установи банку не рідше одного разу на півріччя здійснюються спільні перевірки організації охорони установи банку, що охороняється підрозділом охорони. При цьому обстежується технічна укріпленість будівель та окремих приміщень установи банку, у тому числі на відповідність до вимог попередніх актів обстеження, а також проектної документації. Перевіряється працездатність та відповідність технічним вимогам експлуатації систем ТС або комплексів ТС, радіо і телефонного зв'язку.

Також перевіряється наявність на постах охорони необхідного обладнання та документації, організація служби з охорони установи банку. За результатами перевірки складається акт перевірки стану охорони установи банку у трьох примірниках, один з яких зберігається у підрозділі охорони, другий - в установі банку, третій - в УДСО(ВДСО).

Відповідальність за своєчасне внесення змін до плану оборони установи банку покладається на службових осіб підрозділу охорони та територіального ОВС, яким за функціональними обов'язками це доручено.

При надходженні сигналу "тривога" з установи банку на ПЦС або до чергової частини органу внутрішніх справ забороняється перевіряти за телефоном або в інший спосіб причину його надходження.

8.6. Керівники територіального ОВС, підрозділу охорони та установи банку зобов'язані не менше одного разу на квартал за відповідним графіком спільно організовувати проведення ОТН в умовах, що максимально наближені до реальної обстановки. Якщо підрозділом охорони охороняється більше п'яти установ банків, то допускається проведення ОТН по черзі за окремим графіком, але не рідше одного разу на півріччя у кожній установі банку. Якщо підрозділом охорони охороняється більше 15 установ банків, такі навчання проводяться не рідше одного разу на рік.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 577 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...