Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Схема посадових окладів



Складання схем посадових окладів - це досить складна процедура, що починається з визначення повного переліку робочих місць, наявних на підприємстві, а потім визначення по кожному робочому місцю форми та системи оплати праці.

Відповідно до вимог Закону про оплату праці схеми посадових окладів встановлюються підприємствами у колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною та галузевими (регіональними) угодами.

Оскільки схема посадових окладів указується в колективному договорі, то її зміна можлива тільки після дотримання всіх процедур, передбачених при укладанні або внесенні змін до колективного договору. Схеми посадових окладів підприємства можуть бути в будь-який час змінені без дотримання зазначеної процедури, але тільки якщо вони (такі зміни) здійснені в межах, визначених у колективному договорі.

Якщо в статуті підприємства не передбачені повноваження керівника підприємства за затвердженням схем посадових окладів, то в цьому випадку для затвердження схем посадових окладів необхідна згода власника (власників) підприємства.

Затверджується схема посадових окладів окремим наказом керівника.

Оформлені схеми посадових окладів можуть мати такий вигляд (дивися нижче).

Наявність у схемах посадових окладів так називаної "вилки" по посадових окладах, тобто наявність мінімальної та максимальної суми окладу, викликана тим, що на ту або іншу посаду можуть бути прийняті працівники, що мають різний освітній (наприклад, працівник тільки з вищою освітою або кандидат наук) або професійний (працівник, що не має стажу по цій професії або спеціальності, або працівник, що має такий стаж тощо) рівень.

Конкретну суму посадового окладу прийнятому на певну посаду працівнику вказують у наказі про прийняття на роботу або в договорі (контракті).





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 280 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...