Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготували стерильний стіл для перев'язувальної медичної сестри”



Підготували стерильний стіл для перев'язувальної медичної сестри”.

Послідовність Зміст Примітка
Місце виконання. Перев'язувальна.  
Підготувати необхідне. 1. Стіл перев'язувальної сестри. 2. Бікс, у якому розміщені 2 - стерильних простирадла, церата, затискачі для утримання білизни - 3 шт, інструменти, перев'язувальний матеріал. 3. Два корнцанги в 6% розчині перекису водню. 4. Склянка з 3% розчином хлораміну. 5. Ветош.  
Попередня підготовка. 1. Поверхню столу протерти ганчіркою, змоченою в 3% розчині хлораміну. 2. Одягнути халат, шапочку, маску. 3. Медсестра повинна вимити руки з милом під проточною водою, висушити, одягнути рукавички. 4. Перевірте дату стерилізації на кришці біксу.  
Алгоритм виконання. 1. Медсестра перевіряє якість проведення стерилізації. 2. Зі склянки з 6% розчином перекису водню візьміть два корнцанги. 3. Візьміть з бікса стерильну церату, обережно, на витянутих руках розгорніть її та накрийте інструментальний стіл. 4. За допомогою корнцангів дістаньте з біксу стерильне простирадло складене в двоє та накрийте на перев'язувальний стіл так, щоб краї простирадла звисали на 20 -30 см. 5. За допомогою корнцанга достаєте з біксу друге простирадло і накриваєте аналогічно першому але нижні два шари простирадла накривають стіл, а два верхні - накривають матеріал, що на столі. 6. 1 корнцанг кладете в склянку з 6% розчином перекису водню. 7. За допомогою другого корнцанга з біксу почергово дістаєте дістаються два білизняні затискачі і прикріплюються на вільні кінці верхньої частини простирадла. 8. До верхньої частини простирадла за допомогою третього білизняного затискача фіксується бірка з вказівкою дати та часу накриття стерильного столу. 9. З біксу за допомогою корнцангів викладається перев'язувальний матеріал та інструменти. 1. Накриття столу проводиться після вранішнього, поточного прибирання та протирання столу 3% розчином хлораміну. 2. Бікс відкриває санітарка. 3. Для накриття столу використовуйте корнцанги, які зберігаються в посудині з 6% розчином перекису водню. 4. Стіл перекривається кожні шість годин.
Заповнити медичну документацію.    
«Визначення якості гіпсу»

Послідовність Зміст Примітка
Місце виконання Підготувати необхідне. Перев’язувальна, гіпсувальня 1. Гіпсовий порошок. 2. Вода. 3. Ниркоподібний лоток 4. Дзеркальце. 5. Електрична плитка. 6. Металева невелика каструля або старий стерилізатор. 7. Тарілка. 8. Сито для просівання гіпсу.  
Попередня підготовка 1. Набрати гіпсовий порошок у ниркоподібний лоток.  
Алгоритм виконання а) Проведення проби нагріванням: 1. Гіпс насипають у металевий посуд і підігрівають на електричній плитці. 2. Над гіпсом тримають дзеркальце. 3. Роблять висновок: якщо дзеркальце запітніло,з гіпсу виділяється водяна пара. Гіпс до застосування не придатний,бо містить вологу. б) Проба на наявність сірководню: 1. Невелику частину гіпсу змішати з водою. 2. Визначити запах гіпсу. 3. Зробити висновок: якщо гіпс виділяє запах сірководню(тухлих яєць), він не придатний до використання. в) Проба на затвердіння з гіпсовою пластинкою: 1. Невелику кількість гіпсу і води змішують на тарілці до утворення кашкоподібної маси. 2. Гіпсову масу розмазують тонким шаром по тарілці і стежать, через який час гіпс затвердне (5-10 хвилин у нормі). 3. Через 5-10 хв. Затверділу масу знімають і надламують. 4. Роблять висновок: якщо гіпс доброї якості, то пластинка ламається, а не кришиться, виявляє опір і при постукуванні видає звук твердого тіла. г) Проба на затвердіння з гіпсовою кулькою: 1. З гіпсової каші роблять кульку діаметром 1-1,5 см. Відставляють на 5-7 хв. 2. Через 5-7 хв. кульку кидають на підлогу. 3. Роблять висновок: якщо кулька розбивається, гіпс непридатний до використання. 4. На кульку натискають пальцем. Якщо при цьому утворюється западина, на її поверхні виступає волога, то якість гіпсу погана. д) Стискають гіпс у кулаці. Якщо гіпсовий порошок вільно проходить між пальцями і при розтисканні кулака на долоні залишається незначна кількість гіпсу, гіпс вважається придатним до використання.  
Заповнити медичну документацію.      
«Виготовлення гіпсового бинта»

Послідовність Зміст Примітка
Місце виконання Підготувати необхідне. Перев’язувальна, гіпсувальня. 1. Гіпсовий порошок. 2. Марлеві бинти. 3. Ємність для складання гіпсових бинтів. 4. Плоский лоток.  
Попередня підготовка 1. Перевірити якість гіпсового порошку. При необхідності поліпшити його якість. 2. Підготувати робочу поверхню,яка повинна бути чистою та сухою. 3. Якщо у марлевого бинта є пруг, його необхідно зрізати.  
Алгоритм виконання 1. На стіл (або плоский лоток) насипають гіпс. 2. Кінець бинта беруть в одну руку, а другою розгортають бинт на 30-40 см. 3. На розгорнуту частину бинта рівномірно насипають гіпс, який розгладжують і втирають у бинт ребром долоні лівої руки (або старою лінійкою). 4.Просочену гіпсом частину частину бинта зсувають, розкручуючи ще на 30-40 см. 5. Складену просочену гіпсом частину частину бинта зсувають, розкручуючи ще на 30-40 см.бинт,куди ще не втирали гіпс. 6. Знову втирають гіпс і скочують цю частину бинта. 7. Таким чином продовжують доти, поки не закінчать втирання гіпсу у бинт до кінця. 8. Виготовлений гіпсовий бинт укладають у суху ємність. Накривають кришкою.   Подальша тактика: Гіпсові бинти зберігаються у сухому теплому приміщенні.  
Заповнити медичну документацію.    
«Накладання гіпсової лонгети з фабричного гіпсового бинта»

Послідовність Зміст Примітка
Місце виконання Підготувати необхідне. Перев’язувальна, гіпсувальня. 1. Фабричний гіпсовий бинт. 2.Таз. 3. Вода. 4. Гіпсувальний стіл. 5.Марлевий бинт. 6.Вата  
Попередня підготовка 1. Якщо накладається пов'язка з підкладкою, кінцівку на всьому протязі обкладають тонким рівномірним шаром вати. 2. Якщо накладається пов'язка без підкладки, на місця кісткових виступів накладають ватні подушечки, а волосисту частину змащують вазеліном. 3. У таз наливають теплу воду.  
Алгоритм виконання 1. По здоровій кінцівці за допомогою марлевої смужки відміряють довжину ділянки, на яку буде накладатися гіпсова лонгета. Залишають її на робочій поверхні. 2. На робочій поверхні столу розгортають фабричний гіпсовий бинт на довжину відміряної стрічки бинта. Роблять 6-8 шарів, регулюючи ширину гіпсової смужки. 3. Скочують гіпсову смужку нещільно з кінців до середини. 4. Тримаючи гіпсову смужку з двох боків двома руками, занурюють її у таз з водою. Бинт тримають у воді доти, поки не припиниться виділення пухирців повітря. 5. Після того, як бинт повністю просочився водою, його двома руками за кінці виймають з води і легким натисканням до середини віджимають. 6. Віджатий гіпсовий бинт кладуть на робочу поверхню столу, розвертають головки і кілька разів розгладжують правою рукою, щоб утворилася гладка, однакової товщини поверхня. 7.Підготовлену гіпсову лонгету беруть за кінці, прикладають до імобілізуємої частини. 8. Надають кінцівці фізіологічного положення. 9. Розгладжують поверхню гіпсової пов'язки. Краї розгладжують, загинають назовні і роблять їх округлими. 10. Гіпсову пов'язку прибинтовують марлевим бинтом. Подальша тактика: Для контролю стану гіпсової пов'язки хворому необхідно з'явитися до лікаря на слідуючий день.  
Заповнити медичну документацію.    
«Виготовлення гіпсового бинта»

Послідовність Зміст Примітка
Місце виконання Підготувати необхідне. Перев’язувальна, гіпсувальня. 1. Фабричний гіпсовий бинт. 2. Таз. 3. Вода. 4. Гіпсувальний стіл. 5. Марлевий бинт. 6. Вата  
Попередня підготовка 1. Якщо накладається пов'язка з підкладкою, кінцівку на всьому протязі обкладають тонким рівномірним шаром вати. 2. Якщо накладається пов'язка без підкладки, на місцях кісткових виступів накладають ватні подушечки, а волосисту частину змащують вазеліном. 3. Заготовлюють заготовку для лонгети. Для цього: а) по здоровій кінцівці за допомогою марлевої смужки(з бинта) відміряють довжину ділянки, на яку буде накладатися гіпсова лонгета. Залишають її на робочій поверхні столу; б) кінець марлевого бинта розкочують до утворення смужки певної довжини; в) цей відрізок бинта пересипають гіпсовим порошком, який розгладжують і втирають у бинт ребром долоні лівої руки; г) поверх просоченого гіпсового бинта накладають слідуючий шар марлевого бинта, який аналогічно просочують гіпсом. При цьому регулюють ширину лонгети; д) лонгету роблять з 5-12 шарів бинта, просоченого гіпсом; е)виготовлену заготівки лонгети складають нещільно з кінців до середини. 4. У таз наливають теплу воду.    
Алгоритм виконання 1. Беруть гіпсову заготівку з двох боків двома руками, занурюють її у таз з водою. Бинт тримають у воді доти, поки не припиниться виділення пухирців повітря. 2. Після того, як бинт повністю просочився водою, його двома руками за кінці виймають з води і легким натискання до середини віджимають. 3. Віджатий гіпсовий бинт кладуть на робочу поверхню столу, розвертають головки і кілька разів розгладжують правою рукою, щоб утворилася гладка, однакової товщини поверхня. 4.Підготовлену гіпсову лонгету беруть за кінці, прикладають до імобілізуємої частини. 5. Надають кінцівці фізіологічного положення. 6. Розгладжують поверхню гіпсової пов'язки. Краї розгладжують, загинають назовні і роблять їх округлими. 7.Гіпсову пов'язку прибинтовують марлевим бинтом. Подальша тактика: Для контролю стану гіпсової пов'язки хворому необхідно з'явитися до лікаря на слідуючий день.  
Заповнити медичну документацію.    
«Накладання циркулярної гіпсової пов'язки»





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 2240 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...