Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Варіант № 4



1. Валовий продукт у системі національних рахунків.

2. Причини безробіття і його економічні наслідки.

3. Тести.

Визначте, правильні або неправильні слідуючі твердження (+, -):

1. Зростання сукупної пропозиції збільшує зрівноважений рівень виробництва і рівень виробництва, який відповідає повній зайнятості.

2. Підвищення внутрішнього рівня цін (відносно світового) призводить до зростання експорту і до зниження імпорту товарів і послуг.

3. Скорочення надлишкових виробничих потужностей сповільнює зростання попиту на капітал і таким чином знижує сукупний попит.

4. У зрівноваженій економіці завжди існує повна зайнятість.

5. Підвищення курсу національної валюти по відношенню до іноземних валют створює умови для зростання експорту і, отже, збільшує сукупний попит.

6. Згідно класичної концепції крива сукупної пропозиції при всіх умовах не може зрушитись ні вліво, ні вправо, вона представлена вертикальною лінією.

7. При збільшенні сукупного попиту на проміжному відрізку кривої сукупної пропозиції зростають і ціни і реальний обсяг ВВП.

8. При інших рівних умовах зміни в попиті викликаються зміною цін.

9. Причини зрушення кривих сукупного і індивідуального попиту однакові.

10. Для того, щоб знизити безробіття, держава часто намагається збільшити сукупний попит.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 307 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...