Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реформування законодавства та розвиток галузей права. 2 страница



Імпічмент — усунення президента з посади на основі ухваленого парламентом за спеціальною процедурою рішення про його обвинувачення в учиненні державної зради або іншого злочину.

Конституційні принципи правового статусу особи — відображені в конституції головні ідеї, покладені в основу змісту й умов реалізації прав та обов'язків людини в державі.

Конституціоналізм — 1) політична система, що спирається на конституцію, конституційні методи управління; 2) науковий напрям, у межах якого досліджуються конституційні проблеми.

Конституція — основний закон держави, в якому регламентуються найважливіші відносини у сферах державного устрою, організації й функціонування органів держави, правового статусу особи.

Конфедерація — форма державного устрою, за якої держави створюють об'єднані органи для досягнення конкретних цілей (наприклад, військові) за збереження в інших питаннях цілковитої самостійності.

Механізм держави — система державних організацій, які забезпечують реалізацію функцій держави.

Місцеве самоврядування — право певної територіальної громади (мешканців села, кількох сіл, селища або міста) самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції та законів України.

Монархія — форма державного правління, за якої вища державна влада зосереджується (повністю або частково) в руках однієї особи — монарха й передається як спадщина представникам правлячої династії.

Народ — населення певної країни.

Народний суверенітет — повновладдя народу, здійснення ним своєї невід'ємної та неподільної влади самостійно й незалежно від будь-яких інших соціальних сил.

Населення — сукупність людей, які проживають на певній території та здійснюють свою життєдіяльність у межах адміністративної чи політичної одиниці.

Національна безпека — стан захищеності життєво важливих інтересів особи, держави й суспільства від наявних і можливих загроз у всіх сферах суспільних відносин.

Національний суверенітет — повновладдя нації у вирішенні всіх питань її національного життя аж до реальної можливості створення самостійної національної держави.

Нація — спільність людей, які проживають на одній території, зв'язані загальними економічними відносинами, спільною мовою, культурою, одним законодавством, національними інтересами, митними кордонами та іншими ознаками.

Необмежена (абсолютна) монархія — монархія, в якій влада монарха ніким і нічим не обмежується, тобто в країні немає ні органів, ні законів, що могли б певною мірою змінити чи знехтувати волю монарха.

Норма права — формально визначене, сформульоване чи санкціоноване державою загальнообов'язкове правило поведінки загального характеру, реалізація якого забезпечується державним примусом.

Нормативно-правовий акт — офіційний письмовий документ компетентного державного органу, в якому закріплюються правила поведінки загального характеру, що забезпечуються державним примусом

Обов'язок (юридичний) — передбачені правом міра й вид необхідної поведінки суб'єкта.

Особа — людина як суб'єкт, що має індивідуальні інтелектуальні та інші ознаки й усвідомлює себе членом спільності таких же суб'єктів.

Парламентарна (конституційна) монархія — монархія, в якій влада монарха в усіх сферах здійснення державної влади суттєво обмежується: йому надаються лише формальний статус глави держави і виключно представницькі повноваження.

Пасивне виборче право — право громадян бути обраними до складу виборних органів державної влади та місцевого самоврядування.

Підзаконний акт — акт компетентного державного органу, що видається на підставі й на виконання законів.

Підприємницька діяльність — самостійна, ініціативна, систематична на власний ризик діяльність суб'єкта з виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг і заняття торгівлею з метою одержання прибутку.

Податки — обов'язкові платежі, що їх сплачують юридичні особи та населення до бюджету в розмірах і в строки, передбачені законом.

Поділ влади — модель побудови державного апарату, згідно з якою влада в державі має поділятися між законодавчими, виконавчими та судовими органами. При цьому кожна гілка влади повинна бути незалежною від інших і водночас їм підконтрольною, що має на меті виключення можливості концентрації влади в руках одного органу.

Право — система загальнообов'язкових правил поведінки, що встановлені або санкціоновані державою і забезпечуються її примусом.

Правова держава — держава, в якій панує право, де діяльність усіх її органів і посадових осіб здійснюється на основі та в межах, визначених правом, де не тільки особа відповідальна за свої дії перед державою, а й держава несе реальну відповідальність перед особою за результати своєї діяльності.

Правова поведінка — передбачена нормами права соціальне значуща поведінка індивідуальних чи колективних суб'єктів, що контролюється їхніми свідомістю і волею.

Правовий статус особи — сукупність закріплених у законодавстві прав, свобод, обов'язків громадян і гарантій їх здійснення.

Правовідносини — специфічні суспільні відносини, учасники яких виступають як носії прав та обов'язків, установлених нормами права.

Правоздатність — передбачена нормами права здатність суб'єкта мати суб'єктивні права та юридичні обов'язки.

Правоохоронні органи — органи, що їх держава наділяє компетенцією охорони суспільних відносин, урегульованих правом.

Правопорушення — суспільно небезпечне, шкідливе, протиправне, винне діяння деліктоздатної особи, що за нього може бути накладене покарання чи стягнення.

Правопорядок — відповідність суспільних відносин приписам норм права.

Правосуб'єктність — здатність бути суб'єктом права (учасником правовідносин).

Представницька демократія — сукупність форм організації державної влади, за якої певні важливі рішення щодо управління справами суспільства й держави виносяться виборними установами (парламентами, муніципалітетами тощо).

Президентська республіка — республіка, в якій повноваження глави держави, а в деяких випадках і глави уряду, належать президентові, який обирається непарламентським способом (громадянами держави) і формує уряд, що не несе відповідальності перед парламентом.

Проступок — діяння, що порушує приписи норм права, але не сягає рівня суспільної небезпеки, притаманного злочинам.

Республіка — форма державного правління, за якої вищі державні органи обираються населенням або формуються загальнонаціональним представницьким органом влади.

Референдум — голосування населення всієї держави (загальнодержавний референдум) або його певної частини (місцевий референдум) із метою вирішення найважливіших питань суспільного життя.

Система права — внутрішня організація права, що полягає в єдності й погодженості правових приписів певної: держави.

Сімейне право — сукупність правових норм, які регулюють особисті й пов'язані з ними майнові відносини громадян, що виникають із шлюбу й належності до сім'ї.

Сім'я — первинна клітинка громадянського суспільства, в якій реалізується дітородна, виховна та інші функції суспільного життя; союз людей, оснований на добровільному й рівноправному шлюбі.

Соціальна держава — держава, зорієнтована на здійснення широкої та ефективної соціальної політики, яка має втілюватись у реальності прав людини й громадянина, в існування доступних та ефективних систем освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення, у підтримку малозабезпечених прошарків населення тощо.

Соціальні норми — правила, які регулюють поведінку людей у суспільстві.

Суб'єктивне право (право громадянина) — передбачена певною нормою права можливість суб'єкта поводитися певним чином.

Суспільний порядок — порядок у суспільстві, який відповідає вимогам усього комплексу соціальних норм.

Суспільство — форма життєдіяльності людей, що склалась Історично й відокремилась від навколишньої природи.

Унітарна держава — єдина централізована держава, що не має у своєму складі державних утворень і територія якої поділяється на адміністративно-територіальні одиниці (області, райони, провінції тощо).

Федерація — держава, до складу якої входять кілька державних утворень (суб'єктів федерації).

Форма держави — комплексне поняття, яке характеризує державу щодо форми правління, форми державного устрою та державного режиму.

Форма державного правління — порядок організації вищих державних органів, що визначає їхні структуру, компетенцію та взаємодію.

Форма державного устрою — порядок територіального і поділу держави, взаємовідносин її складників між собою й державою в цілому та відповідної організації державних | органів.

Функції держави — основні напрями діяльності держави, в яких втілюються її сутність і соціальне призначення.

Шлюб — юридичне оформлений добровільний, вільний та рівноправний союз чоловіка й жінки, що породжує їхні взаємні права та обов'язки, спрямовані на створення сім'ї, народження й виховання дітей.

Юридичні (спеціальні) гарантії — правові засоби (юридичні норми та інститути), покликані забезпечувати реальність прав та обов'язків особи.

Юридичні факти — конкретні життєві обставини, з якими норми права пов'язують настання юридичних наслідків у вигляді виникнення, зміни чи припинення правових відносин

Розділ 1.Загальна характеристика галузі конституційного права. Тема 1.1.Поняття та предмет галузі конституційного права України. План 1. Поняття та предмет конституційного права. 2. Метод конституційно правового регулювання. 3. Система галузі конституційного права України. Конституційно – правовий інститути та їх характеристика. Тема: 1.2. Конституційно-правові норми та конституційно правові відносини: поняття, особливості.Джерела конституційного права. План: 1.Поняття та особливості конституційно- правових норм. 2.Конституційно- правові відносини та їх особливості 3.Джерела Конституційного права України.
Самостійна робота Місце та обумовлення провідної ролі конституційного права в системі національного права.
Семінарське заняття №1 Тема: Поняття та предмет галузі конституційного права України. Система конституційного права. План 1. Поняття та предмет конституційного права. 2. Метод конституційно правового регулювання. 3. Система галузі конституційного права України. Конституційно – правовий інститути та їх характеристика.
Розділ 2. Конституція України та її розвиток. Тема 2.1. Поняття та предмет Конституції, як Основного Закону держави. План 1. Визначення Конституції та її сутність. Історія появи Конституції. 2. Історія появи Конституції. Риси, функції та юридичні властивості Конституції України.
Самостійна робота 1. Основні етапи новітньої конституційної реформи в Україні. 2. Загальна характеристика структури Конституції України.    
  Семінарське заняття №2 План 1.Визначення Конституції та її сутність. Історія появи Конституції. 2.Історія появи Конституції. 3.Риси, функції та юридичні властивості Конституції України.
Розділ 3.Загальна характеристика Конституційного ладу України. Тема 3.1. Поняття конституційного ладу.Закріплення загальних засад конституційного ладу в Конституції України. План 1.Поняття та особливості конституційно – правових норм. 2.Конституційно – правові відносини та їх особливості. 3. Джерела конституційного права України. Тема 3.3. Конституційне закріплення форми та характеристики основних якісних рис України, як суверенної і незалежної, демократичної,соціальної і правової держави. План 1. Конституційне закріплення форми української держави. 2. Україна – унітарна республіка. Основні риси республіканської форми правління. 3. Види республік. Особливості республіканської форми правління в Україні. Характеристика державно-політичного режиму в Україні.
Самостійна робота 1. Конституційно – правова відповідальність. 2. Місце Конституції України та конституційних законів у системі джерел галузі конституційного права.
Семінарське заняття № 3 Тема.Конституційно – правові норми та конституційно – правові відносини: поняття та особливості. План 1.Поняття та особливості конституційно – правових норм. 2.Конституційно – правові відносини та їх особливості. 3 Система галузі конституційного права. Поняття та види конституційно-правових інститутів. Конституційно-правові норми: поняття, ознаки, види та структура. Специфіка конституційно-правових норм.   Тема.Джерела конституційного права. План 1. Поняття та види конституційно-правових відносин. Суб’єкти та об’єкти конституційно-правових відносин. Юридичні факти в конституційному праві. 2. Відповідальність в конституційному праві. Суб’єкти та підстави конституційно-правової відповідальності. Конституційно-правова відповідальність посадових осіб та органів публічної влади.  
Тема 4. Поняття конституційного ладу.Закріплення загальних засад конституційного ладу в Конституції України. План 1.Поняття конституційного ладу та його співвідношення з державним ладом. 2. Закріплення конституційного ладу в Конституції 1996 року. 3. Народ – носій суверенітету і єдине джерело влади в Україні.    
Самостійна робота Утвердження і забезпечення прав і свобод людини – головний обов`язок держави
  Семінарське заняття № 4 План 1.Поняття конституційного ладу та його співвідношення з державним ладом. 2. Закріплення конституційного ладу в Конституції 1996 року. 3. Народ – носій суверенітету і єдине джерело влади в Україні.  
Тема 5. Конституційне закріплення форми та характеристики якісних рис України, як конституційної держави. План 1. Конституційне закріплення форми української держави. 2. України – правова держава. 3. Україна – демократична держава. 4. Україна – суверенна і незалежна держава. 5.Україна – соціальна держава.
Семінарське заняття № 5 План 1. Конституційне закріплення форми української держави. 2. України – правова держава. 3. Україна – демократична держава. 4. Україна – суверенна і незалежна держава. 5.Україна – соціальна держава.  
Розділ 4. Основи правового статусу людини та громадянина Тема 6. Основи правового статусу людини, як загальний конституційно – правовий інститут. Основні принципи правового статусу людини і громадянина та їх закріплення в Конституції України. План. 1. Поняття основ конституційно – правового статусу людини і громадянина, як загальний конституційно – правовий інститут. 2. Основні принципи правового статусу людини і громадянина та їх закріплення в Конституції України. 3. конституційні гарантії прав і свобод людини і громадянина.    
Самостійна робота Загальна декларація прав людини (10 грудня 1948р.)
Семінарське завдання 6 Основи правового статусу людини, як загальний конституційно – правовий інститут. Основні принципи правового статусу людини і громадянина та їх закріплення в Конституції України. План. 1. Поняття основ конституційно – правового статусу людини і громадянина, як загальний конституційно – правовий інститут. 2. Основні принципи правового статусу людини і громадянина та їх закріплення в Конституції України. 3. конституційні гарантії прав і свобод людини і громадянина.  
Тема 7. Громадянство України: поняття та ознаки. Законодавче регулювання питань громадянства України. План 1. Громадянство України: поняття та ознаки. Принципи громадянства та їх закріплення в Конституції України. 2. Підстави набуття та припинення громадянства України.
Самостійна робота Повноваження державних органів у вирішенні питань громадянства
Семінарське заняття 6 Тема: Громадянство України: поняття та ознаки. Законодавче регулювання питань громадянства України. План 1.Громадянство України: поняття та ознаки. Принципи громадянства. 2. Визнання громадянства. 3. Набуття громадянства. 4. Припинення громадянства. 5. Повноваження державних органів у вирішенні питань громадянства
Тема 7. Конституційні права, свободи людини та громадянина: поняття, природа, класифікація. Правовий статус іноземців в Україні. План 1. Конституційні права і свободи людини і громадянина. 2. Класифікація конституційних прав і свобод людини і громадянина. 3. Конституційні обов`язки людини і громадянина. 4. Правовий статус іноземців в Україні.  
Семінарське заняття 7 Тема: Конституційні права, свободи людини та громадянина: поняття, природа, класифікація. Правовий статус іноземців в Україні. План 1. Конституційні права і свободи людини і громадянина. 2. Класифікація конституційних прав і свобод людини і громадянина. 3. Конституційні обов`язки людини і громадянина. 4. Правовий статус іноземців в Україні.    
Розділ 5. Народне волевиявлення: вибори, референдум. Тема 8. Форми здійснення народного волевиявлення. Виборче право і виборча система в Україні. План · Поняття виборів та їх соціальна функція. · Види виборів. · Виборче право. · Принципи виборчого права та їх закріплення в Конституції України. · Виборча система. Особоливості виборчої системи україни  
Самостійна робота Відповідальність за порушення виборчих прав
Семінарське заняття 8. Тема: Форми здійснення народного волевиявлення. Виборче право і виборча система в Україні. План · Поняття виборів та їх соціальна функція. · Види виборів. · Виборче право. · Принципи виборчого права та їх закріплення в Конституції України. Виборча система. Особоливості виборчої системи україни
Тема 9. Виборчий процес в Україні: поняття, законодавче регулювання стадій виборчого процесу. Поняття та види референдумів. План 1.Поняття виборчого процесу, правова регламентація стадій виборчого процесу. Принципи виборчого процесу. 2.Висування і реєстрація кандидатів у депутати. 3. передвиборна агітація. Голосування. Підрахунок голосів і встановлення результатів виборів.
Самостійна робота Вивчення ЗУ «Про вибори народних депутатів України».  
Семінарське заняття 9 Тема: Виборчий процес в Україні: поняття, законодавче регулювання стадій виборчого процесу. Поняття та види референдумів. План 1.Поняття виборчого процесу, правова регламентація стадій виборчого процесу. Принципи виборчого процесу. 2.Висування і реєстрація кандидатів у депутати. 3. передвиборна агітація. Голосування. Підрахунок голосів і встановлення результатів виборів.  
Розділ 6.Конституційна система органів державної влади України. Тема 10. Поняття та ознаки органу державної влади. План 1. Поняття та риси органів державної влади. 2. Закріплення системи органів державної влади України в КУ.
Самостійна робота Принципи організації та діяльності органів державної влади
Семінарське заняття 10 Тема: Поняття та ознаки органу державної влади. План 1. Поняття та риси органів державної влади. 2. Закріплення системи органів державної влади України в КУ. 3. Принципи організації та діяльності органів державної влади
Тема 12.Конституційно – правовий статус Верховної ради, як єдиного органу законодавчої влади. План 1.Конституційний статус Верховної Ради України. Функції Верховної Ради. 2. Кількісний склад та структура Верховної Ради. 3. Строк повноважень Верховної Ради України. Акти Верховної Ради.
Самостійна робота Компетенція Верховної Ради.  
  Семінарське заняття 12 Тема:Конституційно – правовий статус Верховної ради, як єдиного органу законодавчої влади. План 1.Конституційний статус Верховної Ради України. Функції Верховної Ради. 2. Кількісний склад та структура Верховної Ради. 3. Строк повноважень Верховної Ради України. Акти Верховної Ради.
  Тема 13.Конституційно – правові основи організації роботи верховної Ради. План 1.Керівні посадові особи Верховної Ради. 2. Органи верховної Ради. 3. Порядок роботи Верховної Ради. 4. Поняття та стадії Законодавчого процесу.
Самостійна робота Уповноважений Верховної Ради з прав людини: порядок призначення, повноваження.
Семінарське заняття 13. Тема:Конституційно – правові основи організації роботи верховної Ради. План 1.Керівні посадові особи Верховної Ради. 2. Органи верховної Ради. 3. Порядок роботи Верховної Ради. 4. Поняття та стадії Законодавчого процесу.
Розділ 8.Президент України. Тема 14. Конституційний статус Президента України, як глави держави. Порядок обрання та вступу на пост Президента України. План 1.Статус Президента України, як глави держави. 2. Функції Президента України. 3. Порядок обрання та вступу на пост Президента України    
Семінарське заняття 14. Тема: Конституційний статус Президента України, як глави держави. Порядок обрання та вступу на пост Президента України. План 1.Статус Президента України, як глави держави. 2. Функції Президента України. 3. Порядок обрання та вступу на пост Президента України
  Тема 15. Повноваження та акти Президента України. Підстави дострокового припинення повноважень Президента України. План 1.Компетенція Президента України та його повноваження. 2. Акти Президента України. 3. Конституція України про підстави дострокового припинення повноважень Президента України.
Семінарське заняття 15. Тема:Повноваження та акти Президента України. Підстави дострокового припинення повноважень Президента України. План 1.Компетенція Президента України та його повноваження. 2. Акти Президента України. 3. Конституція України про підстави дострокового припинення повноважень Президента України.
Самостійна робота Адміністрація Президента України. Конституційний статус Ради національної безпеки і оборони України  
Розділ 9.Конституційні засади виконавчої влади в Україні. Тема 16. Конституційний статус Кабінету Міністрів України. Центральні органи виконавчої влади. План. 1.Зміст державної виконавчої влади. Конституційний статус Кабінету Міністрів України. 2. Склад та порядок формування Кабінету Міністрів України. 3. Система органів виконавчої влади. Центральні органи державної виконавчої влади.    
Самостійна робота Система місцевих органів виконавчої влади, порядок формування та повноваження.
Семінарське завдання 16. Тема: Конституційний статус Кабінету Міністрів України. Центральні органи виконавчої влади. План. 1.Зміст державної виконавчої влади. Конституційний статус Кабінету Міністрів України. 2. Склад та порядок формування Кабінету Міністрів України. 3. Система органів виконавчої влади. Центральні органи державної виконавчої влади.
Тема 17. Конституційні принципи правосуддя в Україні. Система судової влади. План 1. Судова влада – одна з гілок системи державної влади. Ознаки та функції судової влади. 2. Конституційні принципи правосуддя в Україні. 3.Конституційний Суд України.
Самостійна робота Закон України «Про судоустрій та статус суддів України».
Семінарське заняття 17 Тема: Конституційні принципи правосуддя в Україні. Система судової влади. План 1. Судова влада – одна з гілок системи державної влади. Ознаки та функції судової влади. 2. Конституційні принципи правосуддя в Україні. 3.Конституційний Суд України.
Тема 18. Конституційні засади діяльності прокуратури. План 1. Конституційно – правовий статус прокуратури України. 2. Функції та повноваження прокуратури України. 3. Конституційні засади діяльності прокуратури. 4. Система і структура прокуратури України.  
Самостійна робота Закон України «Про прокуратуру»
Семінарське заняття 18 Тема: Конституційні засади діяльності прокуратури. План 1. Конституційно – правовий статус прокуратури України. 2. Функції та повноваження прокуратури України. 3. Конституційні засади діяльності прокуратури. 4. Система і структура прокуратури України
Розділ11.Територіальний устрій. Тема 19. Поняття та засади територіального устрою в Україні. Система адміністративно – територіального устрою України. План 1.Поняття та засади адміністративно – територіального устрою України. 2. Система адміністративно – територіального устрою України. 3. Автономія: поняття та види. Автономія в Україні. Конституційний статус АРК.
Самостійна робота Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні».
  Семінарське заняття 19. Тема: Поняття та засади територіального устрою в Україні. Система адміністративно – територіального устрою України. План 1.Поняття та засади адміністративно – територіального устрою України. 2. Система адміністративно – територіального устрою України. 3. Автономія: поняття та види. Автономія в Україні. Конституційний статус АРК.  
Розділ11.Територіальний устрій. Тема 20. Поняття та ознаки місцевого самоврядування. Історія становлення місцевого самоврядування. План 1.Поняття місцевого самоврядування та його види. 2.Конституційне закріплення місцевого самоврядування в Україні. 3. Система, органи та посадові особи місцевого самоврядування.
Семінарське заняття 20. Тема: Поняття та ознаки місцевого самоврядування. Історія становлення місцевого самоврядування. План 1.Поняття місцевого самоврядування та його види. 2.Конституційне закріплення місцевого самоврядування в Україні. 3. Система, органи та посадові особи місцевого самоврядування.
РАЗОМ: 189

Питання до рубіжного контролю з дисципліни дисципліни «Конституційне право зарубіжних країн»

1. Предмет і метод державного права зарубіжних країн.

2. Джерела державного права зарубіжних країн.

3. Поняття та сутність Конституції.

4. Класифікація зарубіжних Конституцій.

5. Структура зарубіжних конституцій.

6. Порядок прийняття Конституцій зарубіжних країн.

7. Поняття прав людини та прав громадянина.

8. Особисті права громадян.

9. Політичні права громадян.

10. Соціально-економічні права громадян.

11. Набуття та втрата громадянства.

12. Багатогромадянство та безгромадянство.

13. Поняття та класифікація форм держави.

14. Форми правління в зарубіжних країнах.

15. Монархія, її різновиди та риси.

16. Республіка, її різновиди та риси.

17. Парламентарні республіки в зарубіжних країнах.

18. Президентські республіки в зарубіжних країнах.

19. Форми державного устрою зарубіжних країн.

20. Унітарна форма устрою зарубіжних країн.

Тестові завдання відкритого типу(визначення):

1. Конституційне право зарубіжних країн, як галузь права- це…

(С-ма юридичних норм, які регулюють відносини, що склалися в процесі взаємодії індивіда, суспільства та держави пов`язані із здійсненням публічної влади)

2. Права громадянина- це…

(це права, які належать громадянам держави- особам, які мають з відповідною державою політико-правовий зв`язок, який підтверджується спеціальними документами та фактичним проживанням людини у країні)

3. Правовий статус особи – це…

(юридично закріплене становище особи у суспільстві)

4. Що є предметом духовно- культурних відносин.

(усі духовні явища – наука, освіта, мистецтво, релігія та ін.)

5. Структура конституційно-правових норм.

(гіпотеза, диспозиція, санкція.)

6. Класифікація конституційно-правових норм за дією у часі.

(постійні, тимчасові, виключні)

7. Структура конституційно-правових норм- це

(гіпотеза, диспозиція, санкція.)

8.Конституція – це…

9.Функції конституції- які..

(політична, ідеологічна, юридична, організаційна.)





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 266 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.015 с)...