Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рекомендації щодо підготовки рефератів



Необхідно пам’ятати, що реферат – це стисле викладення основних наголошень книг, статей з конкретної проблеми. Завдання студентів полягає у вивченні та висвітленні поглядів, ідей різних авторів, у визначенні спільного, що поєднує позиції цих авторів, а також відмінностей, властивих різним політичним школам. При цьому викладення повинно включати й власну позицію студента, його коментар до тієї або іншої політичної теорії.

Усі реферати повинні відповідати єдиним вимогам:

- Реферат повинен бути написаним від руки, чітким, розбірливим почерком, чорнилом (пастою) одного кольору (чорного, синього, фіолетового) або виконаний у вигляді машинописного тексту чи комп’ютерного набору на одній сторінці аркуша формату А4 (210х297 мм).

- Як правило, реферат має таку структуру:

- Вступ, де обґрунтовується вибір теми реферату, її актуальність, формулюється основна мета і завдання дослідження.

- Основна частина, яка складається з двох або трьох розділів. У розділи необхідно вкласти загальні, теоретичні та методичні питання, кожен розділ має закінчуватись невеликими висновками.

- Висновки – заключна, узагальнююча частина реферату, де стисло підбиваються підсумки дослідження, розкривається значення тієї або іншої політичної теорії для сьогодення, міститься особиста позиція автора реферату. – Текстова частина реферату завершується списком літератури, де найменування використаних монографій, посібників та статей розташовані в алфавітному порядку за першою літерою прізвища автора.

- У додатках, які надаються наприкінці реферату, наводяться таблиці, ілюстрації та інші допоміжні матеріали.

- Реферат починається з титульної сторінки, яку оформлюють так само, як титульну сторінку контрольної роботи студентів заочної форми навчання, тільки замість напису «контрольна робота» - «Реферат».

- Текст розміщується на сторінці, обмеженій полями: усі – 20 мм. Сторінки нумерують внизу по центру, а на першій – титульній сторінці номер не проставляється.

- На цитати треба давати посилання, необхідно вказувати номер сторінки, можна посилатись на порядковий номер видання у наведеному списку літератури [4, с. 458]. Це означає, що дане видання міститься у списку літератури за порядковим номером – 4. Друга цифра – 458 – означає номер сторінки, звідки взята цитата.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 211 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...