Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перетворення креслення за способом заміни площин проекцій



Під час розв'язання практичних задач за способом заміни площин проекцій необхідно враховувати, як правило, дві обставини:

–нова площина проекцій має бути перпендикулярною до однієї із завданих площин проекцій, забезпечуючи таким чином ортогональність нової системи площин проекцій;

–нова площина проекцій має займати окреме положення відносно геометричного образу, забезпечуючи при цьому спрощення розв'язання задачі.

Площина П4 перетинається з площиною П1 за прямою Х14, яка позначує нову вісь проекцій. Розташування горизонтальної проекції А1 точки А залишається без зміни, тому що т. А та площина П1 не змінюють свого розташування у просторі. Для знаходження нової фронтальної проекції точки А4, достатньо спроектувати ортогонально т. А на площину П4.

Нова проекція точки будується за наступною схемою:

1. З незмінної проекцiї точки (А2) проводять лінію зв'язку перпендикулярно до нової осі Х14.

2. Від нової осі (X14) до нової проекції (А4) відкладають відстань, що дорівнює відстані від змінної проекцiї точки (А2) до змiнної осі (х).

.

4.4. Основні задачі способу заміни площин проекцій.

4.4.1. Пряму загального положення перетворити в пряму рівня (рис.4.5.). Нову вісь проводять паралельно до однiєї з проекцій прямої.

 
 


4.4.2. Пряму рівня перетворити у проекцюючу пряму (рис.4.6).

Нова площина проекцій обирається перпендикулярно до прямої рівня.

4.4.3. Площину загального положення перетворити у проекцюючу площину. Нова площина проекцій обирається перпенди-кулярно до лінії рівня (до горизонталі) на рис.4.7 та вирішується задача 4.4.2.

4.4.4. Проекцюючу площину перетворити в площину рівня (рис.4.8). Нова площина проекцій проводиться паралельно до завданої площини.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 274 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...