Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електронний промінь



Електронний промінь – це потік електронів, що виникає в результаті термоемісії з розпеченого катоду «електронної гармати». Цей потік розганяється напругою 20…200 кВ до швидкості 0,05…0,70 від швидкості світла. Оброблювана поверхня бомбардується направленим концентрованим пучком електронів. Останній може фокусуватися електромагнітною системою, відхилятися і подаватися в зону нагріву, де він гальмується на протязі 10-9…10-11с. При цьому температура матеріалу піднімається до 10000…15000 К (достатньої для випаровування металу). Обробку ведуть в герметичній камері, в якій підтримується залишковий тиск 10-3…10-2 Па.

Особливістю нагріву електронним променем є те, що прогрівання металу йде не з поверхні, а з поверхневого шару товщиною, рівною довжині вільного пробігу електрона. Зона нагрівання в залежності від ступеня фокусування може змінюватися у сучасних зварювальних установках від 0,05 до 5 мм. Електронний промінь дозволяє зварювати матеріали з більшою глибиною проплавлення і мінімальною зоною термічного впливу.

Джерело нагрівання використовують для зварювання: відповідальних деталей з високою точністю; тугоплавких металів; різнорідних металів зі значною різницею в товщині і з різними властивостями, а також для отримання дуже тонких (до 10 мкм) заготовок; наплавлення покриттів; пропалювання отворів і випаровування металів.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1384 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...