Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Норми відпуску наркотичних і психотропних лікарських засобів



Не дозволяється виписувати в одному рецепті наркотичних (психотропних) лікар­ських засобів в кількостях більших, ніж допустима норма відпуску (табл. 5.2).

В очних краплях і мазях етилморфіну гідрохлорид може виписуватися в кількості до 1 г з обов'язковою вказівкою лікаря на рецепті "За спеціальним призначенням", заві­реною його підписом та особистою печаткою.

Рецепти на лікарські засоби, що містять фенобарбітал в суміші з іншими лікарськими речовинами і належать до рецептурних, для хворих із затяжними хронічними захворю­ваннями можуть виписуватися на рецептурних бланках форми № 1 на курс лікування до одного місяця з обов'язковою вказівкою лікаря "За спеціальним призначенням".

Для лікування онкологічних хворих кількість наркотичних аналгетиків на один рецепт може бути збільшена у два рази. У такому випадку онкологічний хворий при­кріплюється письмовим розпорядженням головного лікаря до аптеки за місцем прожи­вання.

Кількість психотропних препаратів у рецептах для хворих із затяжними хроніч­ними формами захворювання може бути збільшена у два рази. Для цього на рецепті повинна бути вказівка лікаря "За спеціальним призначенням", завірена його підписом і печаткою.

Таблиця 5.2





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1577 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...