Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Прокурори всіх регіонів реагували на кримінально-карані порушення в діях керівників підприємств, якими умисно не виплачувалася заробітна плата працівникам



Так, прокуратурою Жовтневого району м. Кривого Рогу Дніпропетровської області внесено відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст.175 КК України за фактом невиплати зарплати працівникам товариства з обмеженою відповідальністю. Директор підприємства, маючи реальну можливість погасити 673,7 тис. грн. боргів із зарплати, здійснював розрахунки з суб’єктами господарювання на суму понад 4 млн. грн. У ході досудового розслідування заборгованість погашено повністю. Кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до суду.

У Донецькій області прокурором Червоногвардійського району м. Макіївки зареєстроване кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України за фактом невиплати заробітної плати в сумі 1,3 млн. грн. працівникам суб’єкта господарювання, керівництвом якого за наявності достатніх коштів, замість здійснення першочергових витрат, проводилась оплата договірних зобов’язань підприємства. Кримінальне провадження вже розглянуто судом, заборгованість погашена.

Прокурором м. Червонограда Львівської області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України за фактом невиплати заробітної плати працівникам одного з підприємств області на суму 831,3 тис. грн. Під час досудового розслідування заборгованість повністю погашено.

Загалом з метою захисту прав громадян на оплату праці у поточному році прокурорами областей розпочато 393 кримінальні провадження. За документами прокурорського реагування виплачено понад 430млн. грн. заборгованої зарплати, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 510 посадовців органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, з них 283 – службових осіб органів контролю.

Прокурорськими перевірками встановлено, що порушенням роботодавцями вимог законів про оплату праці сприяє недостатньо ефективна робота органів контролю у цій сфері. Крім того місцевими державними адміністраціями також у багатьох випадках неповною мірою виконуються покладені законом функції контролю за своєчасною і не нижче визначеного державою мінімального розміру оплатою праці на відповідних територіях.

4. Основні питання, які з’ясовуються в ході прокурорських перевірок, типові порушення законів про працю.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 190 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...