Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Якість відображення

Наприклад, по команді меню Правка - Властивості з'являється докер властивостей заливки(мал. 2). Застосовуючи кнопки ▲Collapse(згорнути) і ▼Expand(розширити) можна згорнути вікно, залишивши його на екрані

Пристиковувані вікна(dockers) можуть бути використані для виконання широкого кола функцій: від переміщення об'єктів і розташування їх по шарах до показу колекцій Web- посилань. За умовчанням пристиковувані вікна займають праву частину вікна програми.

Щоб заощадити місце на екрані, можна перетворити пристиковуване вікно на плаваюче. Для цього досить перетягнути його за заголовок на вільне місце. Для повернення пристиковуваного вікна в праву частину екрану двічі клацніть на його заголовку.

Як правило, кожне пристиковуване вікно містить декілька вкладок. Для переходу на вкладку треба клацнути на відповідному значку у верхній частині пристиковуваного вікна.

Пристиковуваних вікон в CorelDRAW X4 досить багато:

Properties(Властивості) - своєрідний «паспорт» об'єкту, в якому можна побачити і змінити усі його властивості;
Object Manager(Диспетчер об'єктів) - засіб для розподілу об'єктів по шарах і планах;  
Hints(Підказки) - підказки про роботу з поточними інструментами;
Object Data Manager(Диспетчер даних про об'єкт) - графічна база даних;  
View Manager(Диспетчер перегляду) - набір інструментів для зміни масштабу перегляду;  
Link Manager(Диспетчер зв'язків) - управління зв'язками із зображеннями, поміщеними в документ ззовні;  
Color(Колір) - управління кольором обведення і заливки об'єкту; І так далі
 
 

4. Панелі інструментів

Для установки і налаштування панелей інструментів використайте контекстне меню, за умовчанням встановлені:

Ü Основна панель

Ü Панель властивостей


Залежно від вибраного інструменту Панель властивостей змінюватиметься на мал. 4 представлена панель властивостей інструменту Покажчик

Ü Панель Графіки

Кнопки Найменування Призначення
Покажчик -дозволяє виконати вибір об'єкту(виділити); -виконує перетворення: розтягання, поворот, дзеркальне відображення об'єктів.
Гумка містить інструменти: Форми - дозволяє змінити форму об'єкту(згладити контур, закруглювати кути і тому подібне); Ніж - розрізає об'єкт; Гумка - стирання; Вільне перетворення - перетворити об'єкт.
Масштаб містить інструменти: Масштаб - включає панель інструментів масштаб, Панорама - дозволяє переміщати по малюнку ділянку, що відображається на екрані.
Крива дозволяє вибрати інструменти: Крива - для побудови відрізків прямих, кривих і криволінійних об'єктів, Крива Безье - використовується для побудови складніших кривих, Художня лінія, _Розміри, _Сполучна лінія.
Прямокутник дозволяє будувати прямокутники і квадрати
Еліпс виконує побудову еліпсів і кіл
Спіраль містить інструменти: Багатокутник, Спіраль, Міліметрівка.
Текст створення написів
Інтерактивна заливка мережею Інтерактивна прозорість Інтерактивне перетікання додавання різних інтерактивних ефектів
Піпетка містить інструменти: Піпетка, Відро.
Абрис включає панель інструментів для вибору різноманітних варіантів обведення
Заливка застосовують для вибору стандартних і налаштування нестандартних колірних заливок.
Якість відображення

Засоби CorelDraw дозволяють вибрати якість відображення документу на екрані. Вибір якості залежить від типу виконуваної роботи і доступних системних ресурсів. Вибрати відповідну якість дозволяють можна за допомогою одного з режимів з меню Вид:

Ü Простий каркас - відображаються початкові контури об'єктів

Ü Каракас - відображаються контури початкових і проміжних об'єктів

Каркасні режими корисні при роботі із складними перетіканнями, заливками і контурами.

Ü Чорновий - малюнок відображається в кольорі. Заливки відображаються у вигляді штрихування або як одноколірні комбінації початкового і кінцевого кольорів(для градієнтних заливок). Растрові зображення відображаються з низьким дозволом.

Ü Нормальний - рекомендований для використання в повсякденній роботі, оскільки дозволяє швидко відобразити документ. В деяких випадках криві, текст і градієнтні заливки виглядають декілька ступінчасто.

Ü Чистовий - встановлений за умовчанням. контури об'єктів згладжуються. Кольори на екрані краще відповідають друкованим кольорам.

LНа друк якість відображення не впливає.

Параметри сторінки

Важливо при створенні нового файлу правильно вказати параметри і макет сторінки, хоча засоби CorelDraw дозволяють це зробити і пізніше.

Деякі параметри сторінки доступні на панелі властивостей інструменту Покажчик. Для виклику діалогового вікна. У меню Макет - Параметри сторінки або в меню Інструменти (Сервіс) - Параметри, виберіть категорію Документ - Сторінка відкриються пункти цього розділу:

· Розмір - дозволяє вибрати: тип документу звичайний папір або мітки(наклейки); орієнтацію сторінки портретна(книжна) або ландшафт(альбомна); вибрати розмір паперу; встановити поля перекриття друкованої області.

· Макет - містить список певних макетів. при виборі макету рекомендується перевірити висоту, що вийшли, і ширину сторінки і кількість сторінок на листі. Якщо результат не задовольняє вимогам проекту необхідно змінити загальний розмір сторінки.

· Мітка - дозволяє настроїти параметри наклейки.

· Фон - надає вибрати один з варіантів фону листа.

У розділі Загальні категорії Документ можна встановити такі параметри як якість відображення і дозвіл, які використовуватимуться за умовчанням.

Починаючи з CorelDraw9 можна змінити розміри і орієнтацію окремої сторінки. Для цього треба вибрати відповідні команди з меню Макет або в діалоговому вікні Параметри сторінки.

Контрольні питання:


Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 215 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...