Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ранкова гігієнічна гімнастика



Сприяє переходу організму людини від стану сну до стану бадьорості, проводиться після сну. Фізичні вправи повинні відповідати загальному стану, віку, функціональним можливостям організму.

Індивідуальні завдання для самостійних занять.

Впродовж дня хворий за завданням лікаря тривалістю 5-10 хвилин кожної години виконує спеціальні вправи, як і допомагають швидше відновити втрачену функцію.

Теренкур.

Дозована ходьба визначеними маршрутами зі зміною рельєфу місцевості, підйоми та спуски на якій не перевищують 30°. За довжиною та нахилом місцевості маршрути теренкуру розділені на 5 маршрутів: № І - 500 м.,кут нахилу рельєфу - 2-5°, № 2 -1000 м,, кут нахилу-5-10°, № 3 - до 1500 м.,кут нахилу 10-15°, № 4 - 3000 м,кут нахилу місцевості до 20°, № 5 - довжина 5000 м., кут нахилу рельєфу не перевищує 30°. Дозування фізичного навантаження на маршрутах теренкуру здійснюється довжиною дистанції, часом її проходження, підйомом або спуском, поверхнею маршруту, виконанням фізичних вправ під час проходження дистанції маршруту, кількістю пауз відпочинку.

Механотерапія.

Направлена на розвиток та відновлення рухів в суглобах, тренування всього організму та окремих систем та органів. Для цього використовуються різноманітні механічні пристрої та тренажери, що випускаються промисловістю.





Дата публикования: 2014-12-10; Прочитано: 568 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...