Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Глава 5. Редактор MPLAB



Переважна більшість ОМК має традиційну (фон-нейманівську або Прінстонську) CISC архітектуру, в якій команди і дані передаються по одній шині. Особливий клас представляють мікроконтролери, архітектура яких заснована на концепції роздільних шин і областей пам'яті для даних і команд (Гарвардська архітектура). Дані мікроконтролери мають RISC-архітектуру, що забезпечує просту, але потужну систему команд, які виконуються за один цикл. До таких мікроконтролерів відносяться, зокрема, ОМК фірми Microchip сімейства PIC (12CXX, 16CXX, 17CXX, 18CXX) [1 – 3, 7, 9, 10, 15 – 16, 19].

У структуру ОМК сімейства PIC закладено багато різних функціональних особливостей, що роблять їх на сьогоднішній день одними із найбільш високопродуктивних, мікроспоживаючих, завадозахищених програмованих користувачем 8-бітних мікроконтролерів. Завдяки цим особливостям ОМК сімейства PIC можуть обробляти апаратно-програмним способом як дискретні, так і аналогові сигнали, формувати різного роду керуючі сигнали, а також здійснювати зв'язок між собою і з ЕОМ, що знаходиться на більш високому ієрархічному рівні в системі.

Фірмою Microchip здійснюється потужна програмна, апаратна та інформаційна підтримка своїх виробів через мережу Internet і широко розгалужену у всьому світі дилерську мережу. Однак досі не було єдиного стислого посібника, який би включав в себе всі аспекти (починаючи з початкового технічного завдання) розробки мікроконтролерних пристроїв (МКП) на базі ОМК сімейства PIC.

В першій частині даного навчального посібника, що пропонується до уваги читачів, викладені особливості й методика проектування технічних систем та пристроїв на ОМК з RISC-архітектурою сімейства PIC. Розглянута структурна організація різних сімейств ОМК PIC та їх найбільш "яскравих" представників (таких, наприклад, як PIC16C5X, PIC16C71, PIC16F84 тощо).

В другій частині даного посібника основна увага приділяється технології розробки і відлагодження робочих програм для ОМК PIC на всіх етапах, від постановки задачі до об'єктного коду, що виконується. При цьому розглянуті необхідні інструментальні засоби (Асемблер, Симулятор, Інтегроване середовище). Наведені приклади розробки МКП та їх робочих програм, які з метою кращого засвоєння матеріалу, найчастіше виконані за принципом "читай і роби разом з нами". Основна увага приділяється практичній стороні розробки МКП і їх робочих програм. Тому в додатках, крім контрольних питань і задач, наведені також довідкові матеріали, необхідні для практичної роботи.

Третя частина даного посібника вміщує лабораторний практикум по мікроконтролерах та мікроконтролерних пристроях.

_____________

Глава 5. Редактор MPLAB





Дата публикования: 2014-12-10; Прочитано: 217 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...