Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зміст дисципліни



Лекції

№№ п/п Назва та зміст модулів та їх елементів Кількість годин дф/зф Вид поточного контролю дф Сума балів дф
  Модуль І: Релігія як суспільне явище та ранні етапи її існування.      
1.1. Тема 1: Релігія як соціальне явище. Поняття релігії. Наукові і філософські концепції релігії. Віра в надприродне, її специфіка, структура релігії. Функції релігії.      
1.2. Тема 2: Родоплемінні і національні релігії. Ранні, первісні форми релігії. Національні релігії (конфуціанство, даосизм, індуїзм, іудаїзм).      
1.3. Тема 3: Буддизм: особливості віровчення і культу. Джерела віровчення буддизму. Виникнення і поширення буддизму. Віровчення буддизму і його культ. Етика буддизму. течії буддизму      
  Модуль 2: Світові та нетрадиційні релігії.      
2.1.. Тема 1: Християнство як світова релігія. Витоки християнства. Ідейні джерела християнського віровчення. Наукові і християнські концепції щодо Ісуса Христа. Поширення та еволюція християнства.      
2.2. Тема 2: Католицизм і православ’я. Джерела віровчення православ’я. Віровчення і культ православ’я. Православ’я як релігійна організація. Католицизм: віросповідні, культові й організаційні особливості.        
2.3. Тема 3 Протестантизм. Реформація і виникнення протестантизму. Догматизм, культ, обряди раннього протестантизму (лютеранство, кальвінізм, англіканство). Сучасний протестантизм (баптизм, адвентизм, п’ятидесятники, свідки Ієгови).        
2.4. Тема 4: Іслам. Причини виникнення та ідейні джерела ісламу. Основи віровчення, культу та обряди ісламу. Коран як культурна пам’ятка ісламу. Основні напрямки в ісламі (сунізм, шиїзм). Іслам в Україні: історія і сучасність.        
2.5. Тема 5: Релігія в сучасному світі і свобода совісті. Географія релігій в сучасному світі. Причини виникнення та загальна характеристика нетрадиційних релігій. Поняття свободи совісті. Закон про свободу совісті і релігійні організації в Україні. Зміст і напрямки сучасного діалогу між державою і церквою      
Разом:   Х -




Дата публикования: 2014-12-10; Прочитано: 139 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...