Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

2 страница. Об’єкт розробки – електропривод тягового агрегату ОПЕ-1АМ в умовах залізничного цеху ВАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат»



Об’єкт розробки – електропривод тягового агрегату ОПЕ-1АМ в умовах залізничного цеху ВАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат».

Мета роботи – дослідження можливості використання замкнутої системи тиристорний перетворювач – двигун постійного струму (ТП-Д) з рекуперативним гальмуванням у якості привода тягового агрегату ОПЕ-1АМ.

Метод дослідження та апаратура – аналіз існуючих схем моделювання систем тиристорний перетворювач – двигун постійного струму послідовного збудження.

Для вирішення поставленої мети були проведені дослідження розімкнутої системи електропривода. Показано, що дана система не задовольняє заданим показникам і потрібна оптимізація системи. В якості САУ для встановлення на тягових агрегатах ОПЕ-1АМ вибрана замкнута система підлеглого керування.

У роботі обрані сучасні технічні пристрої вітчизняних підприємств, виконано розрахунок енергетичних показників системи, проведено вибір обладнання для забезпечення захисту у аварійних режимах та для електропостачання привода, а також проведено техніко-економічний аналіз доцільності впровадження системи з рекуперації електричної енергії у контактну мережу рухомого складу.

42. Тема: «Електропривод ексгаустера в умовах агломераційного цеху металургійного виробництва ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Система электропривода: ТПЧ-АД.

Язык: украинский, русский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 92 с., по 7 демонстрационных листов ф. А3 и А1, доклад.

Об'єктом розробки є привод ексгаустера з нерегульованим синхронним двигуном.

Мета роботи - впровадження установки перетворювача частоти (ПЧСВ) по схемі вентильного двигуна в привод синхронного двигуна, для забезпечення плавного пуску приводного двигуна до заданих обертів, регулювання частоти обертання приводного двигуна з автоматичним обмеженням величини струму двигуна та гальмування приводного двигуна з рекуперацією (поверненням) енергії в живильну мережу.

Методи дослідження та апаратура - аналіз існуючих схем моделювання системи ПЧ-АД з врахуванням пружностей передач.

Результати роботи можуть бути використані в реалізації програми удосконалення і модернізації устаткування агломераційного цеху департаменту з виробництва чавуну ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

43. Тема: «Електропривод кантувальної лебідки розливної машини в умовах доменного цеху ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Система электропривода: ТП-Д.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 68 с.

Метою дипломного проекту єрозробка i модернізація системи автоматизованого електропривода кантувальної лебідки розливної машини на базі системи тиристорний перетворювач - двигун.

У дипломному проекті сформовані вимоги до системи ЕП та обрано до впровадження систему ТП-Д. Для керування електроприводом обрана багатоконтурна САУ підлеглого керування. Обрано обладнання й розраховано систему регулювання технологічних параметрів.

44. Тема: «Електропривод моталки МПС-250/150-6 в умовах Прокатного цеху 3 ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Система электропривода: ТП-Д.

Язык: русский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 97 с, реферат, приложение, 6 демонстрационных листов ф. А1.

Об¢єкт розробки – автоматизація управління механізмом моталки та допоміжними механізмами.

Мета роботи – поліпшення існуючої системи управлення на релейно-контакторній апаратурі та елементах "Логіка-Т", впровадження мікропроцесорної техніки.

Метод розробки й апаратура – аналітичне дослідження розробленої системи автоматизації управління механізмом моталки і допоміжними механізмами дільниці моталок за характеристиками елементної бази, що разом складають систему автоматизації.

В загальній частині дипломного проекту представлена стисла характеристика дрібносортно-дротового стану 250/150, сортамент його продукції. Приведено опис технологічного процесу при виробництві підкату на сортовій лінії 250, катанки та сортового прокату на дротовій лінії 150.

У спеціальній частині приведено пояснення роботи механізму моталки та допоміжних механізмів дільниці моталок. Складено алгоритм роботи системи управління та програму роботи керуючого процесора. Надані характеристики розроблюваного контролера, розрахунки з визначення швидкості обчислення програми процесором.

45. Тема: «Електропривод аварійних ножиць МС-250-2 в умовах СПЦ-1 ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Система электропривода: ТП-Д.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 86 с, реферат, 7 демонстрационных листов ф. А1.

Об’єкт розробки: аварійні ножиці МС250-2 в умовах СПЦ-1

У аналітичній частині дипломного проекту описуються основні технологічні процеси, що відбуваються на стані та надаються характеристики установок, які входять до складу технології виробництва. У розділі електропостачання розглянуті загальні питання електропостачання стану.

У основній частині приведений розрахунок і обґрунтування упровадженого технічного рішення: розробка раціональної САУ приводу аварійних ножиць по системі ТП-Д; заміна релейно-контакторної схеми управління на цифрову логіку. Розраховані характеристики впроваджуваного обладнання. За допомогою пакету MATLAB виконано моделювання перехідних процесів ЕМС.

46. Тема: «Електропривод прокатної кліті стана ПС-150-1 в умовах СПЦ-1 ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Система электропривода: ТП-Д.

Язык: русский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 156 с, реферат, доклад, 7 демонстрационных листов ф. А1, отчет по практике.

Об'єкт розробки - прокатна кліть з електроприводом по схемі "ТП - Д" з мікропроцесорним керуванням.

Мета роботи - обґрунтування та розробка системи живлення і керування груповим електроприводом з оптимальним рівнем неактивних складових потужності.

Метод дослідження та апаратура - двигун 4П - 450-38-800-УЗ; тиристорний перетворювач якоря ТПЗ - 2500/660 Т - 40 ОУ; тиристорний перетворювач збуджувача ТЕР - 50/230Г - 31У4; мікропроцесорна система М6177D 386SX – 40 серії tinyCON.

Проведено порівняння ефективності системи Г-Д та системи ТП-Д, при якому було виявлено переваги системи ТП-Д. Розроблено мікропроцесорну систему регулювання швидкості електропривода прокатної кліті, що забезпечує час регулювання менш 0,1 с, система є астатичною і відпрацьовує сигнал завдання без статичної помилки.

47. Тема: «Електропривод змінного струму агломерацiйної машини в умовах агломераційного цеху № 1 гірничорудного департаменту».

Система электропривода: ПЧ-АД.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 101 с, реферат, доклад, 7 демонстрационных листов ф. А3, доклад.

Об’єкт розробки – електропривод тарільчатого живильника в умовах Агломераційного цеху № 1 ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Мета роботи – дослідження можливості використання системи перетворювач частоти – асинхронний двигун (ПЧ-АД) в якості привода тарільчатого живильника.

Метод дослідження та апаратура – аналіз існуючих схем моделювання системи ПЧ-АД без наявності та з врахуванням пружностей передач.

Для вирішення поставленої мети були проведені дослідження розімкнутої системи електропривода. Показано, що дана система не задовольняє заданим показникам і потрібна оптимізація системи. В якості САУ вибрана замкнута система підлеглого керування. У роботі показано, що на динаміку електропривода впливають пружності у передачах електромеханічної системи. Вплив цих параметрів на динамічні навантаження електропривода досліджувався за допомогою синтезованих математичних моделей.

У роботі обрані сучасні технічні пристрої вітчизняних підприємств, для підвищення продуктивності тарільчатого живильника та покращення якості шихтових матеріалів розроблена мікропроцесорна система автоматизації подачі шихти та алгоритм стабілізації подачі шихти.

48. Тема: «Електропривод дробарки рудозбагачувальної фабрики в умовах ІнГЗК».

Система электропривода: ПЧ-АД.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 92 с, реферат, доклад, 7 демонстрационных листов ф. А3, доклад.

Об’єкт розробки – електропривод конусної дробарки КМД-2200 рудозбагачувальної фабрики в умовах ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат».

Мета роботи – дослідження можливості використання сучасного пристрою плавного запуску (ППЗ) для живлення асинхронного привідного двигуна конусної дробарки КМД-2200. Проведені дослідження спрямовані на обмеження пускових струмів асинхронного двигуна, зменшення електродинамічних навантажень на механічне обладнання дробарки шляхом введення в схему запуску системи плавного пуску.

Метод дослідження та апаратура – аналіз існуючих схем математичного моделювання електромеханічної системи.

Для вирішення поставленої мети проведені дослідження системи електропривода. В якості системи автоматизованого управління вибрана замкнута система підлеглого керування.

49. Тема: «Розробка та дослідження системи керування електроприводу рудничного вентилятору за системою АВК».

Система электропривода: АВК.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 66 с, реферат, 4 демонстрационных листов ф. А1.

Об’єкт розробки – автоматизований електропривод головної шахтної вентиляційної установки.

Мета роботи – розробка системи автоматичного регулювання продуктивності вентиляційної установки.

Для вирішення поставленої мети були проведені дослідження розімкнутої системи електропривода. Показано, що дана система не задовольняє заданим показникам і потрібна оптимізація системи. В якості САУ вибрана замкнута система підлеглого керування. Робота системи електропривода досліджувалася за допомогою синтезованих математичних моделей.

50. Тема: «Електропривод стану МС-250/150-6 головного приводу кліті № 1 в умовах цеху Прокат 3 ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Система электропривода: ТП-Д.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 100 с, реферат, 7 демонстрационных листов ф. А3, доклад, отчет по практике.

Об’єкт розробки – електропривод стану МС-250/150-6 головного приводу кліті № 1 в умовах цеху Прокат 3.

Мета роботи – дослідження можливості використання системи тиристорний перетворювач двигун (ТП-Д) в якості головного приводу кліті № 1 стану МС-250/150-6.

Метод дослідження та апаратура – аналіз схем та математичне моделювання системи ТП-Д.

В якості системи автоматизованого управління вибрана замкнута система підлеглого керування двозонного регулювання. Робота системи електропривода досліджувалася за допомогою синтезованих математичних моделей.

У роботі вибрані сучасні технічні пристрої, як вітчизняних, так і іноземних підприємств, виконано вибір обладнання для забезпечення захисту та розроблена схема електропостачання привода.

Для підтвердження доцільності модернізації САУ виконані відповідні техніко-економічні розрахунки.

Результатом впровадження розробленої автоматизованої системи являється удосконалення існуючої системи електропривода.

51. Тема: «Електропривод головного приводу чорнової кліті № 3 стану 250-3 в умовах цеху СПЦ № 2 ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Система электропривода: ТП-Д.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 106 с, реферат, 7 демонстрационных листов ф. А3, доклад, отчет по практике.

Об’єкт розробки – електропривод головного приводу чорнової кліті № 3 стану 250-3 в умовах цеху СПЦ № 2.

Мета роботи – дослідження можливості використання системи тиристорний перетворювач – двигун постійного струму (ТП-Д) у якості системи з двозонним регулюванням швидкості привідного двигуна кліті № 3 в умовах стану 250-3. Проведені дослідження спрямовані також на аналіз можливості використання у якості системи управління мікропроцесорної системи, побудованої на устаткуванні німецької фірми «Сіменс». Для реалізації мікропроцесорної системи нижнього рівня використаний сучасний програмувальний контролер SІMATІС S7-300. Даний програмувальний контролер фірми «Сіменс» поєднує всі переваги попередніх систем з перевагами даної нової системи та нового програмного забезпечення.

52. Тема: «Електропривод бурового ставу станка типу СБШ-250 в умовах Гірничорудного департаменту ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Система электропривода: ПЧ-АД.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 89 с, реферат, 7 демонстрационных листов ф. А3, доклад.

Об’єкт розробки – електропривод бурового ставу станка типу СБШ-250.

Мета роботи – дослідження можливості використання системи перетворювач частоти – асинхронний двигун (ПЧ-АД) в якості привода бурового ставу станка типу СБШ-250.

Метод дослідження та апаратура – аналіз схем та математичне моделювання системи ПЧ-АД.

Для вирішення поставленої мети були проведені дослідження розімкнутої системи електропривода. Показано, що дана система не задовольняє заданим показникам і потрібна оптимізація системи. В якості САУ вибрана замкнута система підлеглого керування. Робота системи електропривода досліджувалася за допомогою синтезованих математичних моделей.

У роботі вибрані сучасні технічні пристрої вітчизняних підприємств, виконано розрахунок енергетичних показників системи, проведено вибір обладнання для забезпечення захисту та електропостачання привода, а також проведено техніко-економічний аналіз доцільності впровадження системи ПЧ-АД в якості системи приводу технологічного механізму.

53. Тема: «Електромеханічне обладнання щебеневого комплексу Ганнівського кар’єру ПівнГЗК» з спеціальною частиною «Система автоматичного керування тиристорним регулятором напруги електроприводу щокової дробарки».

Система электропривода: ТРН-АД.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 64 с, реферат, 5 демонстрационных листов ф. А1, доклад.

Об’єкт розробки – автоматизований електропривод дробарки моделі СМД-110А-Р.

Мета роботи – розробка системи автоматичного регулювання продуктивності дробарки.

Метод дослідження – теоретичні розрахунки, аналіз схем та математичне моделювання системи ТРН-АД.

Для вирішення поставленої мети були проведені дослідження розімкнутої системи електропривода. Показано, що дана система не задовольняє заданим показникам і потрібна оптимізація системи. В якості САУ вибрана замкнута система підлеглого керування. Робота системи електропривода досліджувалася за допомогою синтезованих математичних моделей.

У роботі обрані сучасні технічні пристрої вітчизняних підприємств, виконано розрахунок енергетичних показників системи та розроблена схема електропостачання технологічного механізму.

Результатом впровадження розробленої автоматизованої системи являється удосконалення існуючої системи електропривода.

54. Тема: «Електропривод м'якого пуску системи Г-Д екскаватора ЕКГ-8I в умовах ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат».

Система электропривода: Г-Д.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 113 с, реферат, 7 демонстрационных листов ф. А3, доклад, отчет по практике.

Об’єкт розробки – електропривод перетворювального агрегату екскаватора ЕКГ-8І в умовах цеху Рудоуправління ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат».

Мета роботи – дослідження можливості використання сучасного пристрою плавного запуску (ППЗ) для живлення синхронного привідного двигуна електромашинного перетворювального агрегату екскаватора типу ЕКГ-8І. Проведені дослідження спрямовані на обмеження пускових струмів синхронного двигуна та зменшення електродинамічних навантажень на генераторну групу шляхом введення в схему запуску системи плавного пуску.

Метод дослідження та апаратура – аналіз існуючих схем моделювання системи без наявності та з врахуванням пружностей передач.

Для вирішення поставленої мети були проведені дослідження системи електропривода. В якості системи автоматизованого управління вибрана замкнута система підлеглого керування. У роботі показано, що на динаміку електропривода впливають пружності у передачах електромеханічної системи. Вплив цих параметрів на динамічні навантаження електропривода досліджувався за допомогою синтезованих математичних моделей.

У роботі також виконано розрахунок енергетичних показників системи, проведено вибір обладнання для живлення, забезпечення захисту та електропостачання обладнання, а також проведено техніко-економічний аналіз доцільності модернізації системи.

55. Тема: «Електропривід дробарки рудозбагачувальної фабрики в умовах ПАТ «ІнГЗК».

Система электропривода: ПЧ-АД.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 94 с, реферат, 7 демонстрационных листов ф. А3, доклад, отчет по практике.

Об’єкт розробки – електропривод конусної дробарки КМД-2200 рудозбагачувальної фабрики в умовах ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат».

Мета роботи – дослідження можливості використання сучасного пристрою плавного запуску (ППЗ) для живлення асинхронного привідного двигуна конусної дробарки КМД-2200. Проведені дослідження спрямовані на обмеження пускових струмів асинхронного двигуна, зменшення електродинамічних навантажень на механічне обладнання дробарки шляхом введення в схему запуску системи плавного пуску, а також зменшення споживання електричної енергії.

Метод дослідження та апаратура – аналіз існуючих схем математичного моделювання електромеханічної системи.

Для вирішення поставленої мети проведені дослідження системи електропривода. В якості системи автоматизованого управління вибрана замкнута система підлеглого керування.

56. Тема: «Електропривод головної кліті № 4 ПС-250-3 СПЦ-2».

Система электропривода: ТП-Д.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 89 с, реферат, 7 демонстрационных листов ф. А3, доклад.

Об’єкт розробки – електропривод головної кліті № 4 ПС-250-3 СПЦ-2.

Мета роботи – дослідження можливості використання системи тиристорний перетворювач – двигун постійного струму (ТП-Д) у якості системи з двозонним регулюванням швидкості привідного двигуна кліті № 4 в умовах ПС-250-3.

У роботі виконано розрахунок цифрової системи управління, проведено вибір силового обладнання, обладнання для забезпечення захисту та електропостачання кліті, а також проведено техніко-економічний аналіз доцільності модернізації системи.

Розроблена цифрова система керування на основі досить потужного й при цьому недорогого контролера з розвиненою програмною підтримкою 6040 серії MicroPC фірми Octagon Systems. Як контролер зв’язку вибраний програмувальний контролер SІMATІС S7-300 фірми “Сіменс”. Представлено програмне забезпечення, що дозволяє працювати з мікропроцесорною системою управління та розроблені алгоритми стабілізації параметрів САР та регулювання швидкості кліті № 4 у складі групи клітей.

57. Тема: «Електропривод головних валків кліті № 16 ПС- 250-3 СПЦ-2».

Система электропривода: ТП-Д.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 103 с, реферат, 7 демонстрационных листов ф. А3, доклад.

Об’єкт розробки – електропривод головних валків кліті № 16 ПС-250-3 СПЦ-2.

Мета роботи – дослідження можливості використання системи тиристорний перетворювач двигун (ТП-Д) в якості приводу головних валків кліті № 16 ПС-250-3.

Метод дослідження та апаратура – аналіз схем та математичне моделювання системи ТП-Д.

В якості системи автоматизованого управління вибрана замкнута система підлеглого керування. Робота системи електропривода досліджувалася за допомогою синтезованих математичних моделей.

У роботі обрані сучасні технічні пристрої, як вітчизняних, так і іноземних підприємств, виконано вибір необхідного обладнання.

Для підтвердження доцільності модернізації САУ виконані відповідні техніко-економічні розрахунки.

58. Тема: «Електропривод компресорного агрегату К-1500 в умовах ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Система электропривода: ПЧСВ-АД.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 94 с, реферат, 7 демонстрационных листов ф. А3, доклад, отчет по практике.

Об’єкт розробки – електропривод відцентрового компресору К-1500 в умовах кисневого цеху № 2 ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Мета роботи – дослідження можливості використання системи на базі ПЧСВ в якості привода відцентрового компресору типу К-1500.

Метод дослідження та апаратура – аналіз існуючих схем моделювання системи ЕП з врахуванням пневматичної мережі підприємства.

Для вирішення поставленої мети були проведені дослідження розімкнутої системи електропривода. Показано, що дана система не задовольняє заданим показникам і потрібна оптимізація системи. Одними з замкнутих САК, які добре зарекомендували себе на практиці, являються системи підлеглого керування, дослідження якої й проводилося у роботі. У роботі показано, що на динаміку електропривода істотно впливає дія пневматичної мережі. Вплив цих параметрів на динамічні навантаження електропривода досліджувався за допомогою синтезованих математичних моделей, результати моделювання представлені у вигляді графіків перехідних процесів за струмом та швидкістю привідного двигуна компресора та напором у пневматичній мережі.

У роботі вибрані сучасні технічні пристрої вітчизняної компанії «ЕЛЕТЕКС», проведено вибір обладнання для забезпечення захисту та електропостачання привода, а також виконаний техніко-економічний аналіз доцільності впровадження системи з ПЧСВ в якості системи приводу відцентрового компресору К-1500.

59. Тема: «Електропривод механізму повороту міксера в умовах мартенівського цеху ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Система электропривода: ТП-Д.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 90 с, реферат, 8 демонстрационных листов ф. А3.

Об’єкт розробки – механізм повороту міксера в умовах мартенівського цеху.

Мета роботи – розробка системи автоматичного регулювання механізму повороту міксера.

Метод дослідження – розрахунок об’єкту регулювання, та параметрів електромеханічної системи, моделювання системи, отримання характеристик перехідних процесів.

Розроблена схема автоматичного регулювання механізмом повороту міксера. Отримані ряд характеристик за допомогою яких були більш точніше налаштовані регулятори. Для нормального функціонування було вибране відповідне обладнання (трансформатор, тиристорний перетворювач, двигун та інше обладнання).

Результати роботи підвищують точність виконання операції зливу чавуну, скорочують витрати електроенергії та зменшують обсяги роботи при ремонтах і обслуговувані.

60. Тема: «Електропривод приймального рольгангу МС-250-5 СПЦ-2 в умовах ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Система электропривода: ПЧ-АД.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 88 с, реферат, 7 демонстрационных листов ф. А3, доклад.

Об’єкт розробки - електропривод приймального рольгангу МС-250-5 СПЦ №2 ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Мета проекту – поліпшення умов керування швидкістю привода рольгангу для узгодженої роботи з іншими механізмами, що забезпечують технологічний процес прокатки.

Метод дослідження та апаратура – дослідження нової системи керування швидкості електроприводу приймального рольгангу, а саме статичного перетворювача частоти.

Розглянуто технологічний процес МС-250-5, обґрунтований вибір системи перетворювач частоти – асинхронний двигун, виконаний розрахунок параметрів об’єкту регулювання і передатних функцій САР, розроблена модель системи електропривода та схема електропостачання приймального рольгангу в умовах МС-250-5, виконаний вибір комутаційного та захисного обладнання.

61. Тема: «Електромеханічне обладнання дільниці подріблення Ганнівського кар’єру» зі спеціальною частиною «Модернізація системи електропривода щокової дробарки».

Система электропривода: ПЧ-АД.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 70 с (12 шрифт, одиночный интервал), реферат, 6 демонстрационных листов ф. А1, доклад.

В даному дипломному проекті розглядається можливість модернізації електропривода щокової дробарки моделі СМД-110А-Р. А саме – заміна існуючої системи на систему з перетворювачем частоти (ПЧ).

В складі дипломного проекту розроблені наступні розділи:

1. Загальна частина: в якій представлені технічні дані дробарки СМД-110А-Р, виконані розрахунки привідного двигуна у якості якого вибраний асинхронний двигун з короткозамкненим ротором 4А315S8УП3 потужністю 90 кВт, обґрунтована система електропривода ПЧ-АД. Електропостачання: представлені схеми електропостачання виробничої дільниці з живленням щокової дробарки моделі СМД-110А-Р, розраховані струми коротких замикань, виконаний вибір комутаційного та захисного електричного обладнання.

2. Спеціальна частина: для живлення привідного двигуна дробарки, вибраний сучасний перетворювач частоти типу ЕП-07 з ланкою постійного струму. Проведені дослідження розімкнутої системи електропривода показали, що дана система не задовольняє заданим показникам і потрібна оптимізація системи. В якості системи автоматизованого управління (САУ) вибрана замкнута система підлеглого керування з векторним керуванням. Показано, що роздільне управління швидкістю та потокозчепленням асинхронного короткозамкненого електродвигуна можна ефективно виконувати, використовуючи принцип векторного управління. Робота системи електропривода досліджувалася за допомогою синтезованих математичних моделей. Отримані показники якості регулювання задовольняють заданим.

62. Тема: «Електропривод гільйотинних ножиців НА-3225 в умовах цеху металоконструкцій механоремонтного комплексу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Система электропривода: ПЧ-АД.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 93 с, реферат, 9 демонстрационных листов ф. А3, доклад, отчет по практике.

Об’єкт розробки – електропривод гільйотинних ножиців НА-3225.

Мета роботи – дослідження можливості використання системи на базі перетворювача частоти та асинхронного двигуна в якості привода гільйотинних ножиців НА-3225.

Метод дослідження та апаратура – аналіз існуючих схем моделювання системи ПЧ-АД.

На підставі проведеного аналізу існуючих систем електроприводів і вимог, що пред’являються до них, зроблений висновок, що система електропривода з перетворювачем частоти з проміжною ланкою постійного струму та автономним інвертором напруги найбільш повно задовольняє сформульованим у дипломному проекті вимогам.

Для вирішення поставленої мети були проведені дослідження системи з підлеглим регулювання координат. Розроблена система має два канали управління, один визначає потік у машині, інший – момент. Математичне моделювання пуску системи доводить відповідність отриманих якісних показників заданим.

63. Тема: «Електропривод стрічкового конвеєра в умовах шлакопереробного цеха ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Система электропривода: ПЧ-АД.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 89 с, реферат, 7 демонстрационных листов ф. А3, доклад.

Об’єкт розробки – електропривод стрічкового конвеєру С-980 (ТК-12) в умовах шлакопереробного цеху.

Мета роботи – дослідження можливості використання системи на базі перетворювач частоти – асинхронний двигун (ПЧ-АД) в якості привода конвеєру.

Метод дослідження та апаратура – аналіз існуючих схем моделювання системи ПЧ-АД.

Для вирішення поставленої мети були проведені розробка та наступне дослідження системи ПЧ-АД з короткозамкненим ротором у векторній системі координат. З метою дослідження замкнутої системи регулювання виконане моделювання на ЕОМ. Результати розрахунків представлені в графічному виді в координатах зміни швидкості та моменту в часі для замкнутої системи. Проведене математичне моделювання пуску системи доводить відповідність отриманих якісних показників заданим.

64. Тема: «Електропривод механізму підйому електромостового крану в умовах прокатного цеху 3».

Система электропривода: ПЧ-АД.

Язык: украинский.

Дополнительная информация: Проект содержит: 110 с, реферат, 8 демонстрационных листов ф. А3, доклад.

Об’єкт розробки – електропривод механізму підйому мостового крану вантажопідйомністю 5 т в умовах прокатного цеху № 3 ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 653 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.027 с)...