Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розкрийте співвідношення внутрішньої та зовнішньої політики



Зовнішня політика є продовженням внутрішньої, розглядають МВ як продовження внутрішніх суспільних відносин, сутність яких визначається економічним базисом та інтересами правлячих класів.

Зовнішня політика будь-якої держави є похідною від двох факторів: взаємодія сил на міжнародній арені і внутрішні чинники формування зовнішньої політики. (Джордж Розенау).

Зовнішня політика підштовхує внутрішній розвиток держави, а невдачі у зовнішній політиці дуже впливають на внутрішнє становище у державі.

Ключовою ідеїю такого підходу до інтерпретації співвідношення внутр і зовн політика є ідея їх взаємозалежності, яка дає можливість на підставі аналізу внутр і зовн чинників, що впливають на міжнародну політику, не тільки розкрити сучасний стан МВ, а й прогнозувати їхнє майбутнє.

Зовнішньо-внутрішня політична діяльність визначається факторами:

1. природа і характер середовища.

2. характер і природа політичного режиму.

3. економічні, соціальні, політичні потреби та інтереси держави.

Внутрішня політика діє у середовищі суспільства, зовнішня політика діє у середовищі міжнародної системи. Є монополія всередині держави, чого немає у зовнішніх зносинах.

Політичний режим визначає єдність поміж державами. Він є незмінним для внутр і зовн плітики.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 2641 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...