Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета і завдання дисципліни. Метою дисципліни є надання знань за основними напрямками соціальної та екологічної безпеки діяльності людини та формування загальних системних уявлень



Метою дисципліни є надання знань за основними напрямками соціальної та екологічної безпеки діяльності людини та формування загальних системних уявлень, теоретичних знань та практичних навичок щодо ефективного управління безпечною діяльністю в соціальній та екологічній сферах.

Об’єктом вивчення навчальної дисципліни “Соціальна та екологічна безпека діяльності” є безпека життя та діяльності людини.

Основними завданнями навчальної дисципліни є забезпечення майбутніх фахівців знаннями ефективного управління системою заходів та засобів, що забезпечують безпеку життя та діяльності людини в соціальній та екологічній системах. Саме розуміння моделі загальної безпеки суспільства та держави дасть змогу усвідомити студенту весь комплекс потреб людини, який забезпечить стабілізацію психічного стану за рахунок відчуття особистої захищеності індивіда і суспільства від реальних та потенційних загроз і ризиків.

Основні знання, які здобувають студенти при вивченні дисципліни:

· загальні питання соціальної та екологічної безпеки;

· положення про розслідування нещасних випадків, професійних захворювань та аварій;

· критерії та основні принципи надзвичайних ситуацій.

· соціальні, екологічні, психологічні ризики, пов’язані з професійною діяльністю;

· уникнення та профілактика ризиків та небезпек у соціальних та екологічних системах;

· застосування законів та нормативно-правових документів з метою забезпечення соціальної та екологічної безпеки діяльності.

Основні уміння, які здобувають студенти при вивченні дисципліни:

· пояснювати доцільність методики кількісної оцінки екологічних та соціальних наслідків;

· визначати заходи захисту населення у надзвичайних ситуаціях;

· вміти встановлювати причини випадку, події, інциденту та проводити евакуаційні заходи;

· вміння та навички забезпечення індивідуального захисту, а також організації захисту певних соціальних груп людей від шкідливого і небезпечного впливу довкілля та соціуму.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 252 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...