Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Опис конструкції і принцип роботи



Агрегат насосний В2-ФЦ2-Л/38 (мал. 2) представляє собою станину 1, слугуючу одночасним корпусом, до якого за допомогою фланця 2 кріпиться равлик 3. У корпус вмонтований підшипниковий вузол, на валу 4 яке закріплено робоче колесо 5. Обертання робочого колеса здійснюється за допомогою клиноременної передачі 6 від електродвигуна 7, розташованого над корпусом. Мастило підшипників здійснюється в масляній ванні. Натягнення клиноременної передачі здійснюється шляхом пересування плити з електродвигуном вгору і фіксації їх за допомогою гайок і контргайок.

Агрегат є частиною технологічного ланцюга устаткування по збору, транспортуванню і обезводненню пера і працює в строгій узгодженості з цим устаткуванням.

Він встановлюється в приямке, обладнаному приймальним бункером, що сполучається з гідрожолобом для збору пера, розташованим в підлозі цеху.

До приймального бункера агрегат під'єднується фланець всмоктуючого патрубка. Нагнітальний патрубок агрегату під'єднується фланцем до трубопроводу, що йде на сепаратора В2-ФЦ2-Л/37.

Включення агрегату проводиться з пульта управління лінії після початку роботи машин для видалення опіріння і подачі технологічної води в ці машини і надходження її в гідрожолоб. Одночасно з агрегатом включається сепаратор В2-ФЦ2-Л/37.

Після початку роботи обладнання по видаленню пір’я з технологічною водою потрапляє в гідрожолоб, а потім в приймальний бункер агрегату.

Агрегат рівномірно подає перо з водою по трубопроводу на працюючий сепаратора. Скупчення в приймальному бункері (вище всмоктуючого патрубка) води з пером, що транспортується, не допускається, оскільки при цьому не відбувається розшарування пероводяной пульпи. Спочатку агрегат викачує воду, а потім перо, розташоване у верхньому шарі води із-за меншої питомої ваги; перо, потрапляючи в робочий орган агрегату без води, забиває робоче колесо. При цьому різко зростає споживана потужність.

Кількість транспортуючої води в системі "гідрожолоб-бункер-агрегату-сепаратор" регулюється досвідченою шляхом за допомогою вентиля на трубопроводі рециркуляції використаної води, що подається з-під сепаратора в початок гідрожолоба при транспортуванні пера.

3.

Конвеєр К7-ФЦЛ-6/41 (мал. 3), призначені для транспортування тушок бройлерів при їх забої, знекровленні і видаленні пір’я.

 

Конвеєр К7-ФЦЛ-6/41 (мал. 4) складається з підвісного шляху 1, приводів 2, 3, натяжних станцій 4 і 5, поворотних станцій 6, 7 (на 180 і 90°, 10 шт.), ланцюги тягової 8, кареток 9 з підвісками 10, зкидача 11, приводу зкидача 12, електроустаткування.

Підвісний шлях вмонтовується з окремих поворотних і підйомних ділянок. Ділянки шляху складаються з труб, які з'єднуються за допомогою вкладишів і після монтажу зварюються встик.

Перехідні ділянки підвісного шляху дозволяють проводити переміщення тушок птаха у вертикальній площині згідно технологічному процесу обробки.

Рух тягового органу конвеєра здійснюється зірочкою приводу, яка обертається від електродвигуна за допомогою черв'ячного редуктора і циліндричної приставки. Обертання вхідного валу редуктора здійснюється через муфту або клиноременну передачу.

Для натягнення ланцюга конвеєра є натяжна станція пружинно-гвинтового пристрою.

Поворотна станція складається з каркаса з ділянкою шляху поворотної зірочки, що легко обертається на осі в двох підшипниках кочення.

Тяговим органом конвеєра є тяговий ланцюг Р2-80-106 з кроком 80 мм.

Каретки мають ролики, які при русі ланцюга котяться по підвісному шляху. До каретки кріпиться підвіска. Щоб уникнути можливих розгойдувань і появи перешкод в апараті теплової обробки при зустрічних потоках руху підвіски сполучені між собою ланцюгом.

Зкидач призначений для скидання з підвісок конвеєра тушок птаха. Він складається з каркаса, на якому змонтовані два робочих і два неодружені вали. На валах розміщені шківи, на які натягаються клинові ремені (по 3 шт.) з двох сторін уздовж осі конвеєра. Ремені мають синхронну швидкість руху з тяговим органом конвеєра. Підвіски жорстко фіксуються клиновими ременями. Рух клинових ременів здійснюється від поворотної станції конвеєра за допомогою ланцюгової і зубчатої передач. При русі конвеєра між клиновими ременями проводиться витягання тушок птаха з підвісок копірним пристроєм.

 


4.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 316 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...