Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Її актуальність, професійне значення



Ознаки, котрі характеризують живі системи, рівні організації живого, їхні тісні взаємозв’язки – основні наскрізні питання сучасної біологічної науки. Їх необхідно знати студентам будь-якої спеціальності для розуміння загальних принципів будови та функціонування організму людини.

Історія розвитку біології супроводжувалася її ускладненням і диференціацією на окремі підрозділи, створенням і вдосконаленням методів досліджень. Багато з біологічних наук складають основу теоретичної бази в підготовці майбутнього лікаря, а біологічні методи широко використовують в різних галузях медичної науки та практичної охорони здоров’я.

Поняття про клітину як структурно-функціональну одиницю багатоклітинного організму, в тому числі – людини, будову та значення мембранних і немембранних структур, спадковий апарат клітини мають важливе значення для подальшого сприйняття навчального матеріалу з курсів медичної біології, інших фундаментальних (анатомії людини, гістології, цитології, ембріології, нормальної фізіології, патоморфології) та клінічних дисциплін.

Порушення в будові та функціонуванні клітин і їх мембран лежить в основі виникнення патологічних процесів у організмі людини.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 415 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...