Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Характеристика напрямків і форм запобігання злочинності в Україні на сучасному етапі. Віктимологічна профілактика злочинів



Діяльність правоохоронних органів та суду щодо запобігання злочинності: завдання, напрями, форми запобіжної діяльності органів внутрішніх справ, органів прокуратури, суду, державної митної служби, державної податкової служби, служби безпеки, державної прикордонної служби, кримінально-виконавчої служби. Проблеми кримінологічного забезпечення діяльності правоохоронних органів щодо запобігання злочинності.

Державні органи та громадські інституції як суб’єкти протидії та запобігання злочинності.

Поняття та система віктимологічної профілактики злочинів. Рівні, суб’єкти, об’єкти, форми та методи діяльності. Діяльність державних органів, органів місцевого самоврядування і громадськості по віктимологічній профілактиці злочинів.

Права жертв злочинів і права людини. Міжнародно-правові акти щодо захисту жертв злочинів, Декларація основних принципів правосуддя для жертв злочину та зловживання владою: загальна характеристика. Віктимологічне законодавство в Україні. Правовий статус потерпілого від злочину по законодавству України. Забезпечення безпеки. Відшкодування шкоди, завданої жертвам, допомога в соціально-психологічній реабілітації. Забезпечення прав жертв судовими та правоохоронними органами. Поводження з жертвами злочинів в процесі досудового слідства та в суді.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 479 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...