Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Із мобільними операторами — без тарганів



Найкращим доказом негативного впливу електромагнітного випромінювання є потужні башти мобільного покриття, що розташовані за містом. В радіусі 350 метрів від такої башти GSM дуже мізерна рослинність, а в радіусі 240 метрів рослинність практично зникає.... однак, все залежить від потужності, а такі споруди, звісно, значно потужніші, ніж базові станції, розташовані в місті.

Шкоду, що завдають мобільні телефони, вчені вивчають уже давно. Доведено, що електромагнітне випромінювання, яке створює телефон, здатне частково нагрівати людське тіло (так, наче мікрохвильова піч нагріває курку...). Зазвичай найбільшого впливу від телефона зазнає вухо, мозок та око — все, що найближче до телефону. За деякими даними, після розтину трупів "мобільних балакунів" лікарі навіть виявляють спечені клітини мозку з того боку, до якого людина зазвичай прикладає телефон до вуха. Однак, не тільки нагрівання є небезпечним. За даними досліджень, клітини щура та людини, які піддали електромагнітному випромінюванню вдесятеро слабшому від того, яке випромінює "мобілка", почали виділяти спеціальні речовини, що стимулюють ріст та поділ клітини. Рак розвивається тоді, коли організм не здатний зупинити непотрібний ріст і поділ клітин у "неправильних" місцях. Цікавим є і той факт, що деякі вчені переконані — домашні улюбленці (таргани), що пережили навіть динозаврів, покинули людські оселі саме через... електромобільне випромінювання, до якого вони виявилися надто чутливими.

І якщо тарганяча чутливість нас навіть потішає, то інформацію про те, що за результатами дослідів американських вчених дитячий мозок поглинає на 50 — 70% більше випромінювання від телефону, ніж мозок дорослої людини, через менші розміри черепа, втішною назвати важко. Свого часу через усвідомлення можливої небезпеки, що несуть мобільні засоби зв'язку, Європейський парламент мав намір запровадити етикетки для мобільних телефонів, аналогічні до обов'язкових для коробок із цигарками, чи спиртних напоїв (!).





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 168 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...