Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інформація через ЗМІ та Інтернет



Крім можливості отримання інформації через інформаційний запит, українське законодавство зобов'язує державну владу, місцеві органи влади, підприємства, установи, організації та окремих осіб розповсюджувати екологічну інформацію в деяких ситуаціях. Наприклад, коли проводиться оцінка впливу на навколишнє середовище для певного проекту, інформація про це повинна публікуватись в ЗМІ. Державні екологічні органи також відповідальні за регулярне розповсюдження інформації про довкілля через ЗМІ (у випадках надзвичайних ситуацій розповсюдження має бути негайним). Сюди входить інформація про джерела забруднення, викиди відходів та інші небезпеки, які мають вплив на здоров'я людей. Проте немає визначення часових рамок, регулярності чи форми, в якій має відбуватися це розповсюдження.

Державні органи доволі часто оприлюднюють матеріали про стан довкілля в мережі Інтернет. Однак такий метод має цілу низку негативних моментів: досить часто інформація на інтернет-сторінках подається нерегулярно чи неповно, вона може бути застарілою, окрім того — такі матеріали не можна використати в суді як доказ (в такому випадку вартує додатково звернутись в державний орган із запитом про одержання даної інформації в письмовій формі).





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 224 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...