Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

найбыльш використані туристичні маршрути україни пасивний туризм

найбыльш використані туристичні маршрути україни пасивний туризм

Пассивные виды туризма ориентированы на более спокойную и менее напряженную, в смысле физических нагрузок, программу тура или туристского путешествия. Они рассчитаны на лиц, более склонных к размеренному отдыху, познавательным турам, требующих менее напряженного цикла перемещений и физических нагрузок. Это отдых на морском, горном, водолечебном курорте, оздоровительные туры, туры на лечение. Это относится к турам для семей с детьми, туристов старшего возраста и пенсионеров.

У 1993 році при Шишацькій спеціалізованій школі ім. В. І. Вернадського створений меморіальний, природничо-екологічний музей В. І. Вернадського, якому у 2004 році присвоєно звання «Зразковий музей». Експозиції музею розміщені у двох залах: науково-просвітницькому та меморіальному. У шкільний науковий комплекс музею входять кабінети біології та довкілля.

Музей В.І. Вернадського займає особливе місце в структурі школи нового типу, використання якого забезпечує її орієнтацію в часі і просторі, в минулому, сучасному і майбутньому природи. Використання експозицій музею обумовлюють самовиявлення дітей у пізнавальному процесі.

Полтавська обл, селище Шишаки,

Музей Лесі Українки у Києві існує ще з початку 60-тих років ХХ ст. В середині 1980-х рр. будинок (забудови 1889 р., архітектор М. Гарденін) став на капітальний ремонт, було прийнято рішення про повне поновлення експозиції. 25 лютого 1991 р. вперше відкрила двері для відвідувачів меморіальна квартира Лесі Українки, відтворена в тому вигляді, якою вона була під час проживання тут Косачів (з 1899 по 1909 рр.). Джерелом для наукової реставрації помешкання послужили архівні документи про спорудження будинку, спогади та епістолярна спадщина родичів та знайомих поетеси, фотооригінали кін. ХІХ – поч. ХХ ст.ст., які дають конкретне уявлення про вигляд інтер’єрів, меблів, ужиткових речей тої доби. Детальні й точні описи кожної кімнати квартири по вул. Маріїнсько-Благовіщенській, 97, дорогоцінні свідчення про стиль життя та побут родини залишила наймолодша сестра Лесі Українки Ізидора Косач.

Киянам добре відома експозиція музею Миколи Лисенка, яка працює з 1980 року (до 1987 р. – у складі Державного музею театрального, музичного та кіномистецтва України). Родина композитора наймала другий поверх будинку (1894 р. забудови, архітектор Хойнацький). Основою колекції музею став творчий архів, переданий з Кабінету-музею М. В. Лисенка при Київській державній консерваторії (нині – Національна музична академія ім. П. І. Чайковського), експонати, передані з театрального музею, а також подаровані нащадками композитора. Експозиція включає сім залів, що висвітлюють життєвий і творчий шлях


Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 229 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...