Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ст. 134 Незаконне проведення аборту



Безпосереднім об’єктом є здоров’я вагітної жінки, додатковим може бути життя.

Із об’єктивної сторони злочин полягає у діях, які виражаються у:

1) в проведенні аборту особою, яка не має спеціальної медичної освіти;

2) в незаконному проведенні аборту, якщо це спричинило тривалий розлад здоров’я, безплідність або смерть особи.

Проведення аборту особою, яка немає спеціальної медичної освіти в будь якому разі є незаконною. Аборт, вчинений особою із спеціальною медичною освітою тягне відповідальність за ч.2 ст. 134 КК України лише за наявності двох в їх сукупності:

1) незаконність аборту (за наявності медичних протипоказань, не у акредитованих закладах, з недотриманням терміну, забороненими способами і ін.);

2) спричинення ним тривалого розладу здоров’я, безплідності або смерті.

У зазначеному випадку даний склад злочину є матеріальним, а отже вважається закінченим з моменту настання передбачених в законі наслідків.

Суб’єктивна сторона незаконного проведення аборту в цілому характеризується прямим умислом, хоча психічне ставлення суб’єкта до наслідків, які закріплені в ч.2 ст.134 КК України, є необережними.

Суб’єктом з ч.1 ст.134 КК України є особа, яка досягла 16-річного віку і не має спеціальної медичної освіти, а за ч.2 ст.134 КК України також і особи, які мають спеціальну медичну освіту (акушер, гінекологи).





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 868 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...