Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реєстрація продавцем податкової накладної у Єдиному реєстрі та отримання покупцем даних про реєстрацію такої накладної



Відповідно до вимог пункту 11 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України, у наведені нижче строки запроваджується реєстрація тих податкових накладних у Єдиному реєстрі ДПАУ, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить:

· понад 1 мільйон гривень - з 1 січня 2011 року;

· понад 500 тисяч гривень - з 1 квітня 2011 року;

· понад 100 тисяч гривень - з 1 липня 2011 року;

· понад 10 тисяч гривень - з 1 січня 2012 року.

Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.

Тобто, продавець повинен зареструвати податкову накладну з відповідними сумами ПДВ у Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) ДПАУ, а вже потім відправляти таку накладну контрагенту.

В свою чергу покупець згідно Податкового кодексу має право перевірити факт реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі та звірити дані у отриманій від продавця накладній на відповідність із даними накладної, зареєстрованої в ЄРПН.

Оскільки створення та відправлення електронних податкових накладних виконується у окремому модулі програми Звітність/Податкові накладні, то реєстрація податкової накладної у ЄРПН ДПАУ для продавців виконується із цього модулю. Перевірка покупцем даних реєстрації у ЄРПН з версії 8.99 виконується із модулю Реєстр документів.

Для реєстрації в ЄРПН підписана ЕЦП печатки установи податкова накладна відправляється на ЦЕОЗ ДПАУ - більш детально ця процедура описана у розділі Податкові накладні/ Створення електронних податкових накладних та обмін ними з контрагентами/ Реєстрація податкових накладних у Єдиному реєстрі ДПАУ

Для перевірки покупцем даних реєстрації у ЄРПН створюється документ-запит в ДПАУ із Реєстру документів -більш детально цяпроцедура описанаурозділіПодаткові накладні/ Створення електронних податкових накладних та обмін ними з контрагентами/ Перевірка покупцем реєстрації податкової накладної в Загальному реєстрі та звірення даних





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 179 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...