Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклад створення тіла процедури



Створимо процедуру обробки події при натисканні на кнопку Ok. Алгоритм процедури обробки події Click для керуючої кнопки CmdOk буде полягати в тому, що при натисканні на неї дані введені в текстові поля будуть об’єднані і виведені в третє текстове поле за допомогою текстової змінної TxtNew, якій буде надаватися об’єднане значення даних з текстових полів TextNbr і TextSstr.

При написанні тексту процедури слід пам’ятати, що для швидкості вводу імені об’єкту, якій існує на формі, достатньо набрати першу літеру його назви, натиснути Ctrl+J, зі списку, що з’явиться праворуч від курсору вибрати потрібне ім’я, натиснути клавішу Tab. Властивість об’єкту вибирається зі списку, який з’являється після вводу крапки. Об’єднання даних можна виконати за допомогою символу “+”, або”&”. При виникненні помилки текст інструкції висвітлюється червоним кольором. Текст ремарки, який починається зі знаку ' – зеленим.

Порядок створення даної процедури:

- із списку об’єктів вибираємо CmdOk (для цього типу об’єкту подія Click задається автоматично);

- текстовій змінній TxtNew присвоюємо об’єднане значення даних з текстових полів:
TxtNew = TextNbr.Text + TextSstr.Text

- властивості Text об’єкту TextMstr присвоюємо значення змінної TxtNew:
TextMstr.Text = TxtNew

Самостійно створіть процедуру обробки події при натисканні на кнопку Вихід. Інструкція виходу з програми – оператор End.

Запустіть на виконання створений проект, перевірте як він працює. Закрийте вікно проекту.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 221 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...