Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття алгоритму



Завдання Послідовність виконання Зауваження, попередження щодо контролю
Проведення піхвової ванночки   Матеріальне забезпечення: дзеркало Куско, стерильні гумові рукавички,, ватні кульки і марлеві серветки, продезінфіковані корнцанги - 2, розчин фурациліну 1:5000, 3% розчин протарголу. Перед процедурою жінка повинна спорожнити сечовий міхур і пряму кишку.
  - підготувати пацієнтку до маніпуляції; - рекомендувати жінці лягти на гінекологічне крісло на спину з розведеними та зігнутими в колінних і кульшових суглобах ногами; - помити руки під проточною водою з милом, висушіть стерильною серветкою; - одягти стерильні гумові рукавички.  
  - ввести дзеркало Куско, зафіксувати його у піхві за допомогою замка у розкритому положенні; - протерти шийку матки ватною кулькою, видалити слиз; - налити в порожнину піхви першу порцію розчину антисептика і відразу ж злити його; - налити наступну порцію розчину (20-30 мл) і залишити його на 10-15 хв. - вилити з піхви розчин нахилом дзеркала донизу. - протерти піхву сухим стерильним тампоном. - вивести обережно дзеркало.  

ТЕМА 3. АЛГОРИТМІЧНІ ОСНОВИ ОБРОБКИ ІНФОРМАЦІЇ НА ЕОМ

Поняття алгоритму

Введемо нове визначення терміну «обчислювальна машина» як сукупності технічних засобів, що служать для автоматизованої обробки дискретних даних за заданим алгоритмом.

Алгоритм — одне з фундаментальних понять математики і обчислювальної техніки. Назва “алгоритм” сталася від латинської форми імені середньоазіатського математика аль-Хорезми – Algorithmi.

Міжнародна організація стандартів (ISO) формулює поняття алгоритм як «кінцевий набір розпоряджень, що визначає рішення задачі за допомогою кінцевої кількості операцій» (ISO 2382/1-84). Окрім цього стандартизованого формулювання існують і інші визначення. Приведемо найбільш поширені з них.

Отже, алгоритм — це:

· спосіб перетворення інформації, що задається за допомогою кінцевої системи правил;

· сукупність правил, що визначають ефективну процедуру рішення будь-якої задачі з деякого заданого класу завдань;

· точно визначене правило дій, для якого задане, як і в якій послідовності це правило необхідно застосовувати для вихідних даних завдання, аби отримати її рішення;

· зрозуміле і точне розпорядження виконавцеві зробити певну послідовність дій для досягнення поставленої мети.

Визначення надані в максимально загальній формі, так що алгоритм не обов'язково використовується лише в обчислювальній техніці. Так, виконавцем алгоритму може бути не лише автомат (у тому числі і процесор ЕОМ), але і людина. Головне – уміти виконувати відповідний набір дій. Виконавець нічого не зобов'язаний знати про мету алгоритму. Він виконує отримані команди не ставлячи питання «чому?», «навіщо?».





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 3096 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...