Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготовка рук перед пологами



Завдання Послідовність виконання Зауваження, попередження щодо контролю
Підготовка рук перед пологами Матеріальне забезпечення: рідке мило, спиртовий антисептик, стерильні гумові рукавички та серветки.   Основні етапи виконання: - піднести руки під кран сенсорного включення води, змочити руки проточною водою; - ліктьовим натисканням на дозатор нанести рідке мило на долоні рук; - руки мити протягом 2 хвилин теплою проточною водою у такій послідовності: спочатку пальці, потім долонну та тильну поверхні кисті, передпліччя; - висушити руки, використовуючи стерильні рушники (серветки); - на сухі руки нанести 2 порції (5 мл) спиртового антисептика, втирати його до висихання; - на сухі руки надягти стерильні гумові рукавички. Зняти всі прикраси з рук

Навчальний алгоритм

Акушерська допомога при головному передлежанні

Завдання Послідовність виконання Зауваження, попередження щодо контролю  
Акушерська допомога при головному передлежанні   Підготовка роділлі Матеріальне забезпечення: - кушетка,стерильні гумові рукавички, пелюшка, дезінфікуючий розчин.     Роділля лежить на ліжку на спині, ноги зігнуті в кульшових і колінних суглобах. Зовнішні статеві органи оброблені антисептиком. Під таз покладена стерильна пелюшка.    
  Основні етапи виконання: 1. Стати праворуч від роділлі, ліву руку покласти на лобковий симфіз так, щоб чотири пальці були на статевій щілині, тим самим спостерігати за розгинанням голівки до тих пір, поки не з'явиться потиличний горб. Працювати обережно, щоб не травмувати голівку плода.
  2.У той же час пальцями правої руки стягують тканини промежини і великих статевих губ до центру промежини, чекають народження тім'яних горбів. Це робиться в проміжках між потугами, з метою зменшення напруги тканин промежини.
  3.Виведення голівки. Роділлі забороняється тужитись. Лівою рукою захватити голівку в ділянці тім'яних горбів, а правою зсовувати тканини промежини з голівки. Над промежиною народжується лоб, потім лице, підборіддя.
  4.Звільнення плечового поясу. Після народження голови роділля тужиться, відбувається зовнішній поворот голівки і внутрішній поворот плечиків. Двома долонями захватити голову так, щоб долоні лежали на скронях, вухах і щоках. Відхилити голову донизу - народжується переднє плечико, потім відхилити вгору - народжується заднє плечико. Після народження плечиків підхопити плід під пахвами і вивести тулуб та кінцівки. Не стискувати судини і нерви на шиї плода!  





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 556 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...