Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання до програми 3.4



Розробіть програму, в який створюється динамічний масив для змінних заданого типу з використанням операції new або функції malloc. Розмір масиву вводиться з клавіатури. Масив заповнюється випадковими числами у заданому діапазоні та виводиться на екран. Потім звільняється пам’ять.

1. Створіть динамічний масив для змінних типу short з викорис­танням операції new. Масив заповніть випадковими числами у діапазоні від –5000 до +5000.

2. Створіть динамічний масив для змінних типу float з викорис­танням функції malloc. Масив заповніть випадковими числами у діапазоні від –50.5 до +50.5.

3. Створіть динамічний масив для змінних типу double з викорис­танням операції new. Масив заповніть випадковими числами у діапазоні від 0.00 до 32.00.

4. Створіть динамічний масив для змінних типу char з викорис­танням функції malloc. Масив заповніть випадковими числами у діапазоні від 60 до 125. Масив виведіть на екран десятковому та символьному вигляді.

5. Створіть динамічний масив для змінних типу double з вико­ристанням операції new. Масив заповніть випадковими числами у діапазоні від –15.000 до 15.000.


Контрольні питання до лабораторної роботи № 3

1. Що таке масив? Що Ви розумієте під ініціалізацією масиву?

2. Що таке глобальний, автоматичний та статичний масиви? Як вони неявно ініціалізуються?

3. Як можна задавати розмір масиву?

4. Що таке покажчик? Який розмір покажчика? Що визначає тип покажчика? Що показує різниця покажчиків?

5. Що таке покажчик-константа? Яка різниця між ім'ям масиву й звичайним покажчиком?

6. Що таке багатовимірний масив? Як розташовуються в пам'яті елементи багатомірних масивів?

7. Що таке масив покажчиків? Наведіть приклад з явною повною ініціалізацією такого масиву.

8. Що таке динамічний масив? Чим відрізняється від звичайного?

9. Визначить та поясніть результат роботи програми:

#include <stdio.h>





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 197 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...