Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Субтотальна, субкапсулярна струмектомія за О.В.Ніколаєвим



При токсичному зобі, який не лікується консервативними методами. Переваги цього методу в тому, що завдяки перев’язці щитовидних артерій та вен в просторі між вісцеральним листком 4 фасції та власної капсули щитоподібної залози, дозволяє уникнути ускладнень, зв’язаних з пошкодженням гортанних нервів і пара щитовидних залоз.

Техніка операції. Доступом Кохера(без пересічення грудинно-щитовидних м’язів) оголюється передня і велика частина бічної поверхні щитоподібної залози, покритої вісцеральним листком 4 фасції з судинами. Частки залози виділяються зі сторони полюсів шляхом пере тискання кровоспинними затискачами всіх судин між листками 4 фасції, оголюючи частку щитоп.залози від фасції зі всіх сторін до рівня майбутньої резекції. Після цього пересікається перешийок щитоп.залози над зондом Кохера. Внутрішня поверхня частки підготовлюється для резекції так само, які і інші області. Далі в процесі операції виконується контроль пальцем для визначення задньої поверхні щитоп.залози, яка прикриває нижні гортанні нерви та пара щитовидні залози. Ця частина залози повинна бути міцно зв’язанною з задньобоковою частиною трахеї. Відсікання видаляємої тканини починається зі сторони трахеї і робиться по можливості клиновидно. При субтотальній резекції щитоп.залози залишаеться невелика пластинка тканини органа вагою 2-6г в ділянці, де розташовуються возвратный нерв і пара щитовидні залози(збоку від трахеї). Латеральні та медіальні частини кукси сшиваються і покриваються фасцією. Резекція другої частки залози виконується так само. При цьому спочатку мобілізують перешийок і внутрішню поверхню, а потім нижній полюс і зовнішня частина другої частки. В кінці рану обробляють новокаїном, кукси прикривають непошкодженими грудинно-щитоподібними м’язами. Грудинно-підязикові м’язи зшиваються матрацним швом. До кукс залози на 1 добу підводять дві турунді, після чого ушивають підшкірну клітковину та шкіру.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 2229 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...