Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проекція в SQL



При необхідності ми можемо видалити з запиту деякі атрибути, замість „*”перелічивши явно ті атрибути, що залишаються.

Таким чином, виразу реляційної алгебри:

відповідає простий запит

SELECT L FROM R WHERE C,

де L – список виразів, R – відношення, С – умова.

Перейменування атрибутів

Інколи треба отримати відношення, в якому назви атрибутів відрізняються від назв атрибутів відношення, названого у реченні FROM. Тоді супроводжуємо ім’я атрибуту службовим словом AS та псевдонімом (alias), який стане заголовком відповідного стовпчика результуючої таблиці. Службове слово AS не є обов’язковим; можна лише розділити ім’я та псевдонім пробілом.

Нехай треба видати фільми студії Disney, випущені в 1990 році, змінивши назви стовпчиків з title i lenth на name i duration.

Результат:

Обчислювані вирази

На місці імен атрибутів можуть стояти обчислювані вирази. Тобто простий запит може виконувати операцію розширеної проекції.

Приклад 5.1. Нехай треба отримати результат як у попередньому прикладі, але тривалість фільму треба виразити не в хвилинах, а в годинах.

Результат:

Виведемо ще одиницю виміру:

Результат:





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 184 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...