Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робота захищена з оцінкою ________



Task 12. Write the family essay. The following topics will help you:

1). My family and Myself; 2) The Family Size Essay; 3) The Role of the Family; 4). Family Essay: Societal Issues; 5). My Idea of the Ideal Family; 6) Socialization and the Family; 7). My Family and my Family Traditions; 8). My Family is the most Important Part of the World; 9). Career and Family; 10). The Meaning of the Family in the 21st century.

Presented by English Language Associate Professor

Olga A. Vitokhina

Belgorod University of Cooperation, Economics and Law

7th of September, 2014

Робота захищена з оцінкою ________

Керівник роботи Лесінський В.В.

Чернівці

2013 р


Анотація

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
 
В даному курсовому проекті проведено розрахунки антенно-фідерної системи на базі симетричного вібратора з з стрічок (пластин). Проект містить розрахунки параметрів антени на резонансній та на заданих нижній та верхній частотах робочого діапазону антени, розрахунок та графік діаграми напрямленості на робочій частоті, розрахунки параметрів фідерної лінії з елементами компенсації реактивної складової вхідного опору антени, проведено розрахунок чверть хвильового трансформатора узгодження. Представлено електричну схему антенно-фідерної системи та креслення конструкції системи.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Зміст

Завдання…...………………………………………………………………………….4

Вихідні дані………………………………………………………………………......8

Загальні відомості……………………………………………………………………9

1.Розрахунок параметрів антени на резонансній частоті……………………..22

2.Розрахунок параметрів антени на нижній частоті робочого

діапазону частот………….……………………………………………………...25

3.Розрахунок параметрів антени на верхній частоті робочого діапазону частот……………………………………………………………………………..27

4.Побудова діаграм напрямленості для розрахованої антени на крайніх частотах робочого діапазону частот……………………………………………29

5.Розрахунок параметрів двохпровідної лінії живлення……………………...32

6.Розрахунок параметрів елементів компенсації реактивної складової вхідного опору антени…………………………………………………………..34

Список використаної літератури………………………………………………….36


Завдання на курсовий проект
Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
 

з курсу «Поля та хвилі в системах ТЗІ. Ч2»

Тема: Конструювання антенно-фідерної системи на базі симетричного вібратора.

В проекті повинні міститись:

1.Титульний лист, анотація, зміст, дане завдання, виписаний індивідуальний варіант завдання.

2. Загальні відомості про симетричні вібратори.

3.Розрахунок довжини плеча та інших параметрів півхвильової антени для заданої резонансної частоти .

4. Побудова діаграми напрямленості в горизонтальній площині для розрахованої антени на крайніх частотах та робочого діапазону.

5. Розрахунок інших параметрів антени, в тому числі: діюча висота; повний вхідний опір; параметри ємнісних чи індуктивних елементів для компенсації реактивної складової вхідного опору антени на краях робочого діапазону частот.

6. Розрахунок максимальних значень струму та напруги в антені.

7. Обґрунтувати схеми і конструкції симетруючого пристрою для живлення антени на резонансній частоті через коаксіальний кабель та розрахунок ККД кабелю вибраного типу та довжини.

8. Розрахунок параметрів двопровідної лінії живлення (фідера), та елементів компенсації реактивного опору антени на частотах та .

9. Список використаної літератури.

10. Електричні схеми антенно-фідерної системи на частотах .

11. Креслення конструкції розрахованої системи, включаючи щогли.

Методичні вказівки:

* Вихідні дані індивідуального завдання вибираються з таблиць: з 1-ї таблиці - по першій цифрі варіанту завдання, з 2-ї таблиці - по другій цифрі.

* В загальних відомостях про симетричні вібратори, серед іншого, описати також вплив висоти розташування диполя над землею на діаграму напрямленості у вертикальній площині. Зробити висновки про необхідну висоту антени над землею для роботи радіолінії просторовою хвилею на близьких (до 1000 км), середніх (1000-3000 км), довгих (більше 3000 км) радіо трасах в діапазоні декаметрових хвиль. Привести залежність відстані до радіо горизонту від висоти підвісу диполя при роботі наземною хвилею в метровому діапазоні хвиль.

* Для диполя Надененко та плоского вібратора знайти еквівалентні радіуси. Подальші розрахунки виконувати як для антени з «товстого» круглого проводу еквівалентного радіуса.

* При розрахунках довжини антени (3-й пункт) врахувати необхідне вкорочення «товстого» вібратора. Знайти також смугу пропускання резонансного вібратора з уточненою довжиною плеча.

* Діаграму напрямленості будувати в полярній системі координат. Крок зміни азимутального кута не повинен перевищувати 10 градусів, при цьому не пропускати азимутів, які відповідають екстремумам діаграми.

* Необхідне для розрахунку вхідного опору антени (пункт 5) значення опору випромінювання в пучності струму можна розрахувати, або знайти з графіків, приведених в літературі.

* Підбираючи співвідношення відстань/діаметр провідників двопровідного фідера під потрібний хвильовий опір, починати з розрахунку діаметру провідників, який забезпечить передачу до антени заданої потужності від передавача. Густину струму для мідного чи біметалевого провідника взяти 1 А на міліметр його окружності.
Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
 

* На кресленні розрахованої антенно-фідерної системи показати в одному масштабі з антенним полотном підтримуючі щогли, висота яких залежить від запланованої протяжності радіо траси чи відстані до радіо горизонту. Щогли довільної з описаних в літературі конструкцій, їх механічні розрахунки не обов’язкові.

*
Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
 
Титульний лист виконується креслярським шрифтом олівцем або друкується. Текст роботи виконується на стандартних аркушах формату А4, і може бути написаний акуратно від руки, або надрукований. Схема антенно-фідерної системи виконується на аркушах формату А4. Креслення антенно-фідерної системи з підтримуючими щоглами виконується олівцем на листі формату А3, і в складеному вигляді підшивається в роботу.

Таблиця 1

  Симетричний диполь з круглих провідників діаметром 9 мм
  Симетричний диполь з круглих провідників діаметром 14 мм
  Диполь Надененко.
  Диполь Надененко.
  Симетричний диполь з стрічок (пластин) шириною 100мм
  Симетричний диполь з стрічок (пластин) шириною 220мм

Таблиця 2

  Резонансна частота , МГц Робочий діапазон , МГц Підводима потужність ,кВт Протяжність радіо траси, км Відстань до радіогоризонту, км
    60-105    
    25-120    
    8-18      
  5.5 5-10,5      
    10-30      

Перелік рекомендованої літератури

1.Драбкин А.Л. и др. Антенно-фидерные устройства. М., «Сов. радио», 1974

2.Марков Г.Т., Сазонов Д.М. Антенны. Учебник для студентов радиотехнических специальностей вузов. М., «Энергия», 1975.

3.Кочержевский Г.Н. Антенно-фидерные устройства: Учебник для вузов. М., «Радио и связь», 1981. -280с.

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
 
4.Чернышев В.П., Шейман Д.И. Распространение радиоволн и антенно-фидерные устройства. М., «Связь», 1972.

5.Дорохов А.П. Расчет и конструирование антенно-фидерных устройств. - Харьков, ХГУ, 1960, - 450с

6.Антенны и устройства СВЧ: Расчет и проектирование антенных решеток и их излучающих элементов/под ред. Д.И. Воскресенского - М.: Сов. Радио 1979.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 357 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.019 с)...