Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Business Solutions



© Борис Жаліло

 
 


Ви очолюєте консервний завод, що виробляє сік. Ваше підприємство працює в умовах жорсткої конкуренції: на цьому ринку конкурують 5 заводів (5 команд), які на початку бізнес-симуляції знаходяться в однакових умовах.

Симуляція проводиться у декілька періодів, кожний з яких дорівнює одному кварталу роботи підприємств (3 місяці). У кожному кварталі рішення приймаються відносно дій, що їх керівництво кожного заводу планує на наступні квартали. Прийняті рішення слід вносити у «Форму прийняття рішень», заздалегідь одержану від викладача.

Дані із заповненої вами форми вводяться в комп`ютер, де за допомогою програми економічної симуляції проводиться аналіз прийнятих всіма командами рішень.

За підсумками кожного кварталу ви одержуєте «Результати», які відображають зміни показників діяльності вашого підприємства, а також ситуацію на ринку.

Ваша мета – перемогти в конкурентній боротьбі, одержавши найбільший прибуток.

На початку симуляції ми знаходимося в кінці 0 кварталу, тобто в кінці року. Щойно закінчився четвертий квартал року (жовтень-грудень).

Економічні операції здійснюються в умовних грошових одиницях (УГО).

Обсяг ринку соку складає 4 900 000 гл – це загальний річний обсяг продажу п’яти заводів.

Наразі кожен з заводів продає приблизно по 1 000 000 гл щороку.

У минулому 0 кварталі кожен із заводів продав більше 200 000 гл.

Зважайте на те, що ринку притаманні сезонні коливання: у літньо-осінній період попит на продукцію заводів значно зростає.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 133 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...