Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Масив, одновимірний масив, змінна з індексом, послідовність, список, ім'я масиву, індекс масиву, заповнення масиву значеннями, оголошення масиву, діапазон значень індексу



Питання для роздумів

1. Як Ви вважаєте, чим одновимірний масив відрізняється від списку? Чому ці поняття не можна вважати синонімами?

2. Чи має сенс поміщати в один масив прізвища і дати народження студентів одного курсу?

3. Як Ви думаєте, який, приблизно, обсяг пам'яті відведе Visual Basic масиву Температура(Денъ), розглянутому в прикладі 2.1, якщо в цьому масиві 30 елементів? Вказівка: Згадайте, скільки байт пам'яті займають значення різних типів.

4. А який обсяг пам'яті буде відведений масиву КвадратЧисла(Число) із прикладу 2.3? І чому для цього масиву обраний тип Long, у той час як для його індексу обраний тип Integer?

5. Нехай тип масиву — рядок фіксованої довжини (наприклад, 30 символів). Як оголошений цей масив, якщо йому виділена пам'ять обсягом 2.4 Кбайт?

6. Як потрібно змінити визначення масиву у прикладі 2.3 для того, щоб він заповнювався квадратами чисел не від 0 до 1000, а від 1000 до 2000? Чи зміниться обсяг пам'яті, що надається для цьому масиву?

7. Як Ви думаєте, який максимально можливий розмір одномірного масиву?
(Відповідь: приблизно 4.3 мільярда елементів.)

Вправи

1. Напишіть програму, за допомогою якої масив, що містить 1000 елементів, заповнюється цілими випадковими числами, що рівномірно розподілені від 1 до 100. Знайдіть середнє значення цих чисел.

2. Доповніть програму обрахування максимального і мінімального значень температури в червні (код 2.3) так, щоб додатковими результатами її роботи були дні, коли зафіксовані ці значення.

3. Спроектуйте додаток, що видає діаграму зміни середньодобової температури в червні (за даними табл. 2.1).
Вказівка: Згадайте, як працюють графічні методи Scale і Line (див. главу 5), і застосуйте ці методи для малювання ламаної лінії в графічному полі Вашого додатка.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 308 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...