Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Функції в мові Бейсік



У визначенні арифметичного виразу сказано, що, крім чисел і змінних, він може містити функції.

Поняття функції в мові Бейсік схоже до поняття функції в математиці. Іноді функцію визначають як величину: функція — це величина, що залежить від інших величин. Ми ж будемо розуміти функцію як відображення (правило перетворення) однієї чи декількох величин, у результаті якого виходить нова величина

Визначимо функцію одного аргументу.

Функція одного аргументу — це правило, що ставить у відповідність одному значенню аргументу з області його припустимих значень одне значення самої функції. Записується функція одного аргументу так:

Ім’яФункції (АргументФункції)

Ім’яФункції — це ім'я або вже наявної в мові (вбудованої) функції, або функції, визначеною розробником. У першому випадку — це службове слово мови (Хоча формально імена вбудованих функцій не відносяться до ключових слів Visual Basic, у тексті (і в тексті кодів) ми будемо виділяти їх напівжирним шрифтом). В другому випадку ім'я будується за правилами, що нічим не відрізняються від правил побудови імені змінної.

АргументФункції — це число, або змінна, або вираз (арифметичний, рядковий, логічний).

В інформатиці говорять, що функція повертає своє значення, якщо задане значення її аргументу. Це означає, що в системі є спеціальна програма, що обчислює значення цієї функції.

Аналогічно функції одного аргументу можна визначити і функцію декількох аргументів.

Функція декількох аргументів — це правило, що ставить у відповідність до одного набору значень аргументів з області їхніх припустимих значень рівно одне значення самої функції. Синтаксис функції декількох аргументів такий:

Ім’яФункції (СписокАргументівФункції)

Аргументи у СпискуАргументівФункції відокремлюються один від одного комами.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 365 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...