Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фінанси політичних партій



Політичні партії об’єднують людей за спільністю політичних поглядів (націоналістичні ідеї, соціалістичні тощо).

Доходи політичних партій складаються: 1) з вступних та членських внесків членів партії, 2) частини комерційних доходів видавничих підприємств, які єдині з-поміж підприємницьких структур можуть бути власністю політичних партій (комерційна діяльність для політичних партій заборонена), 3) доброчинних внесків та пожертв українських фізичних та юридичних осіб (фінансова допомога закордонних прибічників заборонена чинним законодавством).

Видатки політичних партій пов’язані з їхньою статутною діяльністю і містять такі витрати: 1) на утримання штатних працівників піртії (таких, що обрані на відповідні посади, і тих, хто працює за трудовими угодами та іншими формами найму), 2) на утримання майна партії (будинків, споруд, автомобільного транспорту, комп’ютерної техніки та оргтехніки тощо), 3) на проведення статутних партійних заходів: з’їздів, конференцій, пленумів, зборів тощо, 4) на відрядження працівників та членів партії.

Фінансові відносини політичних партій складаються з таких груп: 1) фінансові відносини партії з її членами з приводу сплати останніми вступних та членських внесків; 2) фінансові відносини з центральними партійними органами з приводу перерахування їм частини членських внесків та отримання фінансової підтримки в разі необхідності; 3) фінансові відносини з підлеглими видавничими підприємствами з приводу перерозподілу доходів останніх на користь власника (політичної партії) та надання в разі потреби необхідної фінансової допомоги; 4) фінансові відносини політичної партії з підприємствами та організаціями, які надають спонсорську та іншу допомогу для ведення політичної діяльності чи проведення конкретного заходу; 5) фінансові відносини політичної партії з найманими працівниками з приводу оплати праці; 6) фінансові відносини політичної партії з бюджетами з приводу виконання податкових зобов’язань (наприклад, перерахування сплачених податків з доходів фізичних осіб – штатних працівників).





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 164 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...