Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технічні заходи, що виключають або що обмежують вплив на технічний персонал небезпечних і шкідливих виробничих чинників



На основі переліку виявлених небезпечних і шкідливих виробничих чинників необхідно розробити конкретні заходи, що виключають прояв виробничих небезпек і шкідливості або що обмежують їх в межах допустимих норм.

Всі розрахунки, технічні рішення, рекомендації повинні бути обґрунтовані і відповідати вимогам діючої НТД з охорони праці і вимогами ергономіки, інженерної психології та технічної естетики.

Текст підрозділів про заходи, що розробляються, потрібно викладати, використовуючи дієслова довершеного виду, наприклад, “передбачено", „виконано", „розраховано", „прокладено", і т.п. Недопустимі вислови в стилі „повинне бути", „потрібно робити", „необхідно" і т.п.

При викладенні матеріалу 2-го підрозділу розділу «Охорона праці» необхідно дотримуватися наступного порядку. Спочатку викладають заходи, що відносяться до компонування (конструкції) блоку пристрою, що проектується: з якого матеріалу він виконаний, закритого або відкритого виконання, виключається випадковий дотик до відкритих струмопровідних частин чи ні, чи встановлений він на амортизаторах (що це дає з точки зору техніки безпеки) або входить моноблоком (схемою) в основну конструкцію приладу, і якщо це плата, то потрібно вказати, які її переваги з точки зору безпечної експлуатації пристрою.


Then it needs to indicate, how the linkage of designed object is provided to aircraft power supply system or to variable current network, to which system, circuit, and network. For that it needs to use requirements of the Rules for electric installations arrangement - ПУЭ - 86, ПТЭ, ПТБ and State Standard ГОСТ 12.1.019-79.





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 192 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...