Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розрахунок рентабельності інвестицій



Проект Потреба інвестицій, всього Прогно-зований дохід Рентабель-ність всіх інвестицій, % Сума відсотків зовнішньому інвестору Чистий дохід Чиста рентабель-ність інвестицій, % Рентабель-ність інвестицій з внутрішніх джерел
А              
Б              
В              

Оскільки у фірми тільки 100 тис. грн. власних джерел фінансування інвестицій, то, якщо не звертатися за зовнішнім джерелом фінансування, фірма віддасть перевагу проекту А, який обіцяє принести дохід в 40 тис. грн. Якщо ж фірмі вдається отримати ще по 50 тис. грн. на кожний проект, то вона зможе фінансувати обидва проекти, інвестувавши на них по 50 тис. грн. своїх засобів і по 50 тис. грн. сторонніх.

Прогнозований дохід за інвестиціями на кожний проект зменшиться на 5 тис. грн., які підуть на сплату відсотків за залучені засоби. Таким чином, чистий дохід за проектом А складе 35 тис. грн., а за проектом Б - 25 тис. грн. Сумарний дохід фірми складе 60 тис. грн. (35 тис. грн. + 25 тис. грн.). Це більше за дохід, який може отримати підприємство без залучення додаткового капіталу. Співвідношення рівня рентабельності інвестицій з рівнем відсотка, який сплачується за залучення додаткових засобів, є важливим принципом кваліфікованого менеджменту.

Якщо рівень прибутку на інвестиції перевищує рівень платні за стронній капітал, зовнішнє фінансування є доцільним.

Вся розглянута робота необхідна керівнику для обґрунтованого складання інвестиційного кошторису і вибору на її основі портфеля інвестицій.






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 285 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...