Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Козацька держава



З

авдяки пермогам Богдана Хмельницького постала козацька держава.

Організація її мала військовий характер, за тими зразками, які дало

Запоріжжя.

Цілу країну спочатку звали просто Запорозьким Військом. Але серед народу скоро прийнялася назва Україна, яку здавна носила південна Подніпрянщина, як окраїнна земля на пограниччі з диким степом. Цієї назви уживав деколи й козацький уряд, але не так консеквентно, щоб вона добула собі повне політичне громадянство. Зате київські книжники винайшли собі назву Малої Росії, яку колись уживав грецький патріархат на означення галицької митрополії. Цей термін радісно прийняла Московщина, бо цим способом вона могла легше виказати право до зверхності над Україною. Козацькі літописці радо вживали термін «козако – руський», «україно - козацький» або «український» народ.
Відзнаки державної і військової влади звалися клейноди.

До них належала:

· гетьманська булава,

· бунчук,

· печать,

· корогви,

· бубни,

· труби.

Вони переховувались з великою шанобою.
Гербом козацької держави був козак у кунтуші, підперезаний поясом, з шаблею при лівому боці, у шапці; ліва рука підтримує рушницю, оперту на рамі, права спирається о бік. Цей герб знаходився також на козацьких корогвах і на печатях.

15.Здійснити пошук і зміну слові «Запорожжя» на «Запоріжжя». У звіті вказати кількість виконаних змін.

16.Змінити фразу»Але серед народу скоро прийнялася на Україна» на «Народ сприйняв назву Україна»

17.Зберегти створений документ у чорновому та форматованому варіантах.

18.Роздрукувати текст та здати до звіту.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 232 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...