Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фінансова діяльність та зміст фінансової роботи



Фінансова діяльність реалізується шляхом використання відповідних форм і методів фінансового забезпечення функціонування підприємств для досягнення основної мети – отримання доходів [1, c. 19-20].

Основними завданнями фінансової діяльності є:

– забезпечення фінансовими ресурсами виробничо-господарської та інших видів діяльності підприємств;

– мобілізація фінансових ресурсів в обсязі, що забезпечує виконання зобов'язань перед бюджетом, державними цільовими фондами та іншими суб'єктами господарювання;

– контроль за ефективним розподілом і використанням фінансових ресурсів.

Фінансову роботу на підприємстві організують за такими напрямками:

– фінансове прогнозування і поточне планування;

– поточна й оперативна фінансово-економічна робота;

– аналіз і контроль за виробничо-господарською та фінансовою діяльністю.

Фінансове прогнозування та поточне планування забезпечує визначення загальної потреби у фінансових ресурсах для проведення виробничо-господарської діяльності. Метою складання фінансового плану є встановлення розміру власних фінансових ресурсів на основі прогнозування доходів, прибутку, амортизаційних відрахувань, власних обігових коштів, платежів до бюджету.

Поточна та оперативна робота спрямовується на реалізацію фінансового забезпечення потреб підприємства, пов’язаних із його основною діяльністю, і підтримання на належному рівні його платоспроможності.

Аналітична робота на підприємстві пов’язана з встановленням його реального фінансового стану, необхідного для організації фінансового планування та прогнозування.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 618 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...