Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інші види задач транспортній сфері



У рамках даної теми була розглянута класична ТЗ в якій приймається, що витрати (або інша величина, що віддзеркалює критерій оптимальності) прямо пропорційна об’єму перевезень. Однак на практиці дуже часто ця умова не виконується. Наприклад, при перевезенні залізничним транспортом деяких видів вантажу ставки на перевезення залежать від його вагової категорії. У деяких випадках при завантаженні вагона повністю ставка на перевезення менша, ніж при неповному завантаженні вагона. Вартість перевезення вантажу автомобільним транспортом теж залежить від об'єму перевезень. Цікаві науково-практичні задачі ставлять комбіновані (залізничні з автомобільними) перевезення. Крім того, в класичній транспортній задачі приймається, що здійснюються перевезення лише одного виду продукції, ця умова на практиці також, як правило, не виконується.

Таким чином, реальні оптимізаційні задачі, що можуть виникати на транспортній сфері, є достатньо складними. На сьогодні сформувався окремий науково-практичний напрямок, метою якого є раціональна організація транспортування вантажів, у тому числі і на основі оптимізаційних методів.

Цей науково-практичний напрямок отримав назву транспортна логістика.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 167 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...