Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Б) Стратегія постачання та виробничий процес



Подається опис виробничого процесу, пов'язаного з випуском нового продукту, рішень щодо постачання комплектуючих чи компонентів (наприклад, купівля чи власне виробництво). Описуючи виробничий процес, необхідно відмітити особливості розташування виробництва з огляду вигідності оренди чи лізингу, зручності для постачальників, залучення робочої сили, матеріального забезпечення, впливу сезонності на завантаженість потужностей, а також інших важливих для підприємства факторів.

Важливо визначити необхідні для виробництва ресурси, перелік існуючих і потенційних постачальників (дублюючих партнерів), ступінь їх надійності, а також відповідні гарантії, що забезпечать належну договірну дисципліну. Успішним вирішенням цієї задачі може бути наявність альтернатив не тільки в самому контингенті постачальників, але і в ресурсах, які вони постачають, включаючи можливість застосування відповідних замінників. Необхідно висвітлити питання контролю якості продукції, що випускається і те, яким чином запроваджена система контролю якості буде мінімізувати рівень браку.

Г) План науково-дослідних робіт та інженерного доопрацювання продукту.

Доцільно ґрунтовно розглянути питання, пов'язані з технічним доопрацюванням продукту: на якій стадії проекту знаходиться продукт, скільки часу та зусиль треба на його запуск у серійне виробництво. До робіт з інженерного доопрацювання продукту належить розробка спеціального обладнання, інженерні роботи для перетворення лабораторного зразка в кінцевий продукт, дизайн тощо.

Структура підрозділу включає:

- поточний стан розробки продукту;

- проблеми та ризик розробки продукту;

- можливість удосконалення та створення нових продуктів;

- затрати на науково-дослідні роботи та інженерне доопрацювання;

- питання власності (авторські права, патенти тощо).





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 480 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...