Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Міжнародне співробітництво



Міжнародне співробітництво сучасного ВНЗ здійснюється за такими напрямками і формами;

- організація міжнародних наукових і науково-технічних конференцій, симпозіумів, конгресів, семінарів, круглих столів;

- участь у міжнародних освітніх і наукових програмах та фондах;

- участь науковців у міжнародних конкурсах на здобуття грантів;

- співпраця з інформаційними центрами ЮНЕСКО та України;

- проведення спільних наукових і науково-технічних досліджень із зарубіжними лабораторіями і вищими навчальними закладами;

- участь у програмах обміну студентами, аспірантами, науково-педагогічними і науковими працівниками;

- відрядження за кордон науково-педагогічних кадрів для викладацької та наукової роботи на основі прямих договорів університету із зарубіжними вищими навчальними закладами та отриманих грантів.

Міжнародна співпраця та зв'язки повинні базуватися на довготривалій договірній основі з вузами-партнерами і на співпраці з міжнародними освітніми та науковими установами.

У своїй доповіді на колегії Міністерства освіти і науки України міністр Василь Кремень зазначив: «Важливим чинником підвищення ефективності у вищій школі є рівень організації навчального процесу, запровадження новітніх технологій навчання та забезпечення мобільності студентів... У зв'язку з цим пропоную оголосити 2004/2005 навчальний рік роком посиленої уваги до новітніх технологій навчання. Поштовхом для нових кардинальних змін має послужити проведення педагогічного експерименту з кредитно-модульного навчання, яким нині охоплено майже п'яту частину вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації».





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 282 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...